Lippupaketit Euroviisuihin

Kaikkien kansallisten Euroviisuklubien yhteinen kattojärjestö OGAE International neuvottelee vuosittain EBU:n (European Broadcasting Union) ja Euroviisut järjestävän maan paikallisten järjestäjätahojen kanssa faneille suunnatuista lippupaketeista. 

OGAE Internationalin jäsenjärjestöt jakavat yhteisen lippukiintiön kukin maidensa jäsenmäärän mukaan. Mitä enemmän klubissa on jäseniä, sitä enemmän on kyseisen klubin saama prosentuaalinen osuus kaikista  klubeille suunnatuista lipuista. 

Lippupaketit perinteisesti koostuvat kuudesta lipusta, joilla pääsee katsomaan sekä kenraaliharjoitukset (jury-rehearsal) sekä suorat tv-lähetykset (molemmat semi-finaalit ja finaali). Liput ovat henkilökohtaisia, eikä niitä ole lupa myydä eteenpäin

Lippujen hinnat ja saatavuus

Riippuen kohdemaasta ja lippupaketin hinnasta, niiden saatavuus vaihtelee, jokainen OGAE klubi saa kiintiön lippupaketteja ja se on suhteutettu Cardskipperien määrään.  Viime vuosina lippupakettien hinnat on koettu liian kalliiksi vuonna 2018 / 1000 €, sisältäen kaksi harjoitusta ja finaalin, Vuonna 2019/ 799 €, joka sisälsi perinteisen lippupaketin.

Vuonna 2022 lippupaketteja oli useampia: Live Show -package eli istumapaikat, jotka sisälsivät semifinaalit ja finaalin: 550 € - 850 €. Standing tickets eli seisomapaikat, sisältäen semifinaalit ja finaalin: hinta 950 €. Jury Show -package istumapaikoilla, jotka sisälsivät liput kolmeen harjoituksiin: 350 € ja  170 €.

Vuonna 2023 lippupaketteja saatiin 28 kpl kaikkien kategorioiden seisomakatsomoihin ja 18 istumapaikkalippupakettia. Live show-paketti istumapaikoilla (huom. hinnat punnissa) £960. Jury Show-paketti istumapaikoilla £700. Jury Show-paketti seisomapaikoilla £700. Family Show istumapaikoilla £350 ja Family Show seisomapaikoilla £350 Live Show-paketit myytiin loppuun. 

Lippujen hakeminen

Lippujen hakemisen järjestäminen on kunkin kansallisen klubin päätettävissä. Joissakin klubeissa suoritetaan arvonta, jonka mukaan liput jaetaan. Suomessa on koettu hyväksi noudattaa "first in, first out"-periaatetta, jolloin liput myönnetään hakujärjestyksessä

Kaikille on kuitenkin olemassa yhteisiä sääntojä.

1. Kaikkien hakijoiden tulee olla kyseisen maan klubin jäsenenä, ja hakiessaan lippuja henkilö sitoutuu ostamaan lippunsa.  Suomessa jäsen voi hakea useampaa lippua samalle seurueelle samaan aikaan, kuitenkin niin, että kaikki seurueen jäsenet ovat Euroviisuklubin jäseniä

2. Hakijalla tulee myös olla hankittuna elektroninen jäsenkortti Cardskipper. Jos jäsen hakee ja saa lipun, mutta jättää sen ostamatta, seuraa tästä ainakin ostokielto seuraavan vuoden Euroviisujen fanilippupaketteihin.

3. Kunkin vuoden lippupakettien hakemiseen oikeuttava jäsenyys on oltava alkanut hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua. Vuoden 2024 Euroviisujen  lippupaketin lunastamiseksi, on jäsenmaksun oltava maksettu 30.9.2023 ja Cardskipper kortti haettuna tai olemassa ennen syyskuun loppua 2023.

Lippujen haku alkaa normaalisti loppuvuonna ennen virallisen, julkisen lipunmyynnin alkua. Euroviisuklubi informoi jäseniään lippujen haun alkamisesta Cardskipper-applikaation välityksellä. 

Haku alkaa yleensä nopeasti, ja koko hakuprosessi menee erittäin nopealla tempolla

Lippujen hankinta kyseisiin paikkoihin kisakaupungissa on joka vuosi hieman erilainen, joten kannattaa tarkkailla Euroviisuklubin tiedotuskanavia.