Klubi-info

OGAE eli Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision, on euroviisufanien kerho. Se on perustettu Savonlinnassa vuonna 1984 Jari-Pekka Koikkalaisen toimesta. Samana vuonna, jolloin Suomea edusti Kirka kappaleellaan Hengaillaan. Ja tuosta alkaen viisufanien perhe onkin hengaillut tiiviisti yhdessä.

Rekisteröitymättömän yhdistyksen toimintaa jatkamaan perustettiin Suomen Euroviisuklubi OGAE Finland ry, joka hakeutui yhdistysrekisteriin 9.12.2004. Yhdistyksen säännöt vahvistettiin 23.6.2005. Vuonna 2008 yhdistyksen nimeä yksinkertaistettiin ja toimintaa jatkettiin nimellä Euroviisuklubi OGAE Finland. Tuona vuonna Teräsbetoni-yhtye ihmetteli, missä miehet ratsastavat – onneksi viisuklubilaisille suunta ja sijainti olivat jo aivan selvillä.

Euroopan laajuinen perhe

Suomen euroviisumenestys ei ole usein häikäissyt, mutta voimme siitä huolimatta olla ylpeitä siitä, mitä Suomi on tälle kilpailulle antanut: vuodesta 1975 käytössä olleen pistejärjestelmän sekä tämän euroviisufanien organisaation, joka on perustamisensa jälkeen levinnyt lähes 40 klubin perheeksi ympäri Euroopan.

Jäsenmäärämme kasvaa tasaisesti ja vuoden 2022 huhtikuussa jäseniä oli lähes 1000. Tällä jäsenmäärällä Euroviisuklubi OGAE Finland onkin yksi maailman suurimmista euroviisuharrastajien klubeista OGAE -verkostossa.

OGAE klubien katto-organisaatio on OGAE International. 

Tästä pääset tutustumaan OGAE Internationalin sivustolle. 

Euroviisuja ympäri vuoden

Euroviisuklubin tavoitteena on edistää Euroviisujen laulukilpailua erinäisin tavoin. Klubi pyrkii saattamaan viisufanit yhteen nauttimaan samanhenkisestä seurasta ja tietenkin itse euroviisuista.

Järjestetään klubitapahtumia, artistitapaamisia sekä klubimatkoja Euroviisuihin. Lisäksi klubin kautta voi ostaa lippuja Suomen euroviisukarsintoihin, itse Euroviisuihin ja osallistua myös muiden maiden karsintakonsertteihin.

Vaikka Euroviisujen finaali onkin keväällä, elää viisukalenteri läpi vuoden ja viisufanit sen mukana laulaen. Yksi suosituimmista klubin tapahtumista on syksyinen voimakkaan viisuteemainen risteily, jonne on osallistunut viisufaneja yli 30 maasta. Euroviisuissa esiintyneet artistit tähdittävät matkaa illasta aamuyölle, viisukaraokessa voi kokeilla laulaa vaikkapa Verka Serduchkan kappaletta Lasha Tumbai, viisudiscossa intoutua esittämään omia koreografioitaan tai tanssia Moja štikla-ringissä eli viisumaisessa versiossa letkajenkasta. Tärkeintä on kuitenkin yhteisesti vietetty aika viisuperheen parissa.

Euroviisuklubin esikatselutapahtuma on saavuttanut suurta suosiota, kuten myös pikkujoulut, joissa paras fanien esittämä viisuesitys palkitaan. Uuden Musiikin Kilpailu sekä itse Euroviisut keräävät paikalle lukuisia viisufaneja vuosittain. Yhdessä ruoditaan myös muiden maiden karsinnat ja keräännytään some-kanavien ääreen puimaan esityksiä.

Klubi voi parhaimmillaan tarjota paljon iloa Euroviisujen ystäville, liity siis mukaan viisuperheeseen!