UMK-haku alkaa syyskuussa

25.3.2020


Haku vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailuun avataan syyskuussa - biisinkirjoitus kannattaa aloittaa nyt

Uuden Musiikin Kilpailu 2021 järjestetään samalla kaavalla kuin tänä vuonna, avoimena kilpailuna. UMK21:n biisihaku avautuu 1. syyskuuta 2020. Euroviisut peruttiin tältä vuodelta.

Suomen euroviisuedustaja ja kilpailukappale vuodelle 2021 valitaan jälleen UMK:n ja YleX:n yhdessä järjestämässä avoimessa Uuden Musiikin Kilpailussa. Biisihaku avataan 1. syyskuuta osoitteessa yle.fi/umk. Biisinkirjoitus kannattaakin aloittaa nyt. 

Tämän vuoden UMK:ssa Suomen viisuedustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Eurovision laulukilpailu 2020 oli määrä järjestää Rotterdamissa 12.-16.5., mutta koronaviruksen vuoksi ne peruttiin. European Broadcasting Union EBU on linjannut, että vuoden 2021 Euroviisujen kilpailukappaleiden täytyy olla uusia, eikä tämän vuoden kilpailuun ilmoitettua biisiä voi käyttää.

– Vuosi on pitkä aika mille tahansa biisille ja Euroviisuissa on uutta musiikkia. Aksel voi halutessaan osallistua uudella biisillä myös ensi vuonna, mutta ammattilaisraati valitsee kilpailijat ja lopulta valinnan Suomen edustajasta tekevät äänestäjät, UMK-tuottaja Anssi Autio kertoo ja jatkaa:

– Finaali keräsi suurimman UMK-yleisön vuosiin ja erityisesti nuorta yleisöä oli mukana ennätysmäärä. Samoin yleisöäänestys oli vilkkainta sitten vuoden 2015. Muutenkin tämän vuoden kilpailua kohtaan osoitettu mielenkiinto ja positiivinen vastaanotto vahvisti näkemystämme siitä, että avointa kilpailua jatketaan. Positiivista palautetta saimme myös finalisteilta kilpailun jälkeen, mistä olemme erityisen iloisia. Ensi vuonna on jo kymmenes Uuden Musiikin Kilpailu ja uskon, että siitä tulee nykyaikainen “state-of-the-art” musiikkishow.

Säännöt UMK21-biisihakuun julkaistaan kesäkuussa osoitteessa yle.fi/umk suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kilpailuun ilmoitettujen kappaleiden esikarsinnan suorittaa jälleen UMK:n asiantuntijaraati, jonka puheenjohtajana toimii YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

Biisihaku UMK21:een alkaa 1.9.2020 osoitteessa yle.fi/umk.