Euroviisut 2021 järjestetään

19.9.2020

Euroopan yleisradiounioni EBU sekä alankomaalaiset tv-yhtiöt NPO, NOS ja AVROTROS ovat julkistaneet suunnitelmansa, johon kuuluu neljä erilaista skenaariota miten seuraavat Euroviisut tullaan järjestämään. Mikä tilanne koronaviruksen kanssa sitten onkaan keväällä 2021, kansa saa nauttia viisuista! Päätös Euroviisujen järjestelyistä tehdään vuoden 2021 alkupuolella.

Skenaario A: Normaalit Euroviisut

Euroviisut järjestetään normaalisti. Kokonaisuuteen kuuluu mm. kaikki 9 show'ta kenraaliharjoituksineen, täydet katsomot ja delegaatiot sekä oheistapahtumat ympäri Rotterdamia ja sen lähialueilla.

Skenaario B: Euroviisut turvaväleillä

Euroviisuissa noudatetaan tarkasti 1,5 metrin turvavälejä. Yleisöä rajoitetaan reilusti ja eri maiden delegaatiot ovat normaaleja pienempiä ja median edustajia on vähemmän. Kaikki 9 show'ta järjestetään, mutta tietyin rajoituksin. Rotterdamin oheistapahtumia muokataan tilanteen mukaan.

Skenaario C: Euroviisut matkustusrajoitteilla

Kuten skenaario B:ssä, mutta sen lisäksi niiden maiden edustajat, joista ei voi matkustaa, esiintyvät kotimaassaan. Esitykset lähetetään Rotterdamista. Suurin osa oheistapatumista järjestetään virtuaalisesti. Avaus- ja väliaikaesiintyjät esiintyvät livenä.

Skenaario D: Euroviisut sulkutilassa

Mikäli Alankomaihin määrätään sulkutila eli lockdown, Euroviisuissa ei tule olemaan yleisöä, delegaatioita eikä luultavasti oheistapahtumia Rotterdamissa. Kaikkien osallistujien esitykset tehdään heidän kotimaissaan ja lähetetään Rotterdamin Ahoy-areenalta ulos. Kaikki oheistapahtumat järjestetään virtuaalisesti.

Ylen uutinen aiheesta.