Hallitusesittely

Puheenjohtaja: Kati Wikström

Olen Euroviisuklubin puheenjohtaja. Äänekäs, puuhakas ja vauhdikas. Syön Duracell-paristoja aamupalaksi ja pidän aikatauluista sekä konkreettisista suunnitelmista. Siviilityökseni olen toimittaja kuudessa lehdessä.

Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Niitä on oikeastaan kaksi. Ensimmäinen viisu, johon hurahdin tosissani oli France Gall - Poupée de cire poupée de son, vuodelta 1965. Pidän myös dramaattisuudesta ja mahtipontisuudesta, joten toinen suosikkini on Conchitan Rise like a Phoenix.


Mikä on supervoimasi?

 Luen ajatuksia ja kerron tulkintani ääneen.

Varapuheenjohtaja: Ismo Puljujärvi

Toivon tuovani iloa ja valoa klubilaisten arkeen näin koronan keskellä. Parasta viisuilussa on tutustua toisiin viisufaneihin, ja se onnistuu parhaiten klubin hallituksessa. Tuon hallitukseen kokemusta ja yhteistyökykyä. Tulen helposti ihmisten kanssa toimeen ja pyrin aina viemään asiat loppuun asti.


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Baby Doll - Brazill, Jugoslavia 1991.
Elämä ei saa olla liian vakavaa, joten yksi Baby Doll päivässä pitää hymyn huulilla.


Mikä on supervoimasi?

Tunnistan milloin ihminen juksaa. ;)

Hallituksen jäsen: Olli Tamminen

Vaikka olen ollut mukana hallituksen toiminnassa jo monta vuotta, koen, että minulla on vielä annettavaa. Erityisen ikävä minulla alkaa olla kasvokkain järjestettäviä viisutapahtumia. Oispa pikkujoulut... Tuon hallitustyöskentelyyn teknistä osaamista, kirjoitus- ja oikolukutaitoa sekä videoeditointiosaamista. Näiden lisäksi tapahtumien järjestäminen kuuluu vahvoihin osa-alueisiini.


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Norja 1993, Silje Vige - Alle mine tankar. Rakastan eteerisiä balladeja, joissa ei tapahdu mitään (tai ainakaan liikaa), ja kyseinen kappale on "genressään" ensiluokkainen.


Mikä on supervoimasi?

Kirjoitusvirheiden karkotus!

Hallituksen jäsen: Sami Luukela

Toimin Euroviisuklubin hallituksessa aiemmin kaksi vuotta, mutta silloin valitettavasti toiminta oli niin keskittynyttä Helsinkiin, että en päässyt toimintaan mukaan niin paljon kuin olisin halunnut. Minulla on paljon ideoita Euroviisuklubin toiminnan kehittämiseen ja olen myös aktiivisesti mukana, erityisesti kansainvälisessä viisufaniyhteisössä. Minulla on opiskelujen ja harrastusten kautta paljon kokemusta viestinnästä, ja tätä osaamista haluaisin tuoda hallitustyöskentelyyn. Tietenkin myös laaja kiinnostus Euroviisuihin, kansallisiin karsintoihin ja artistien uraan viisujen jälkeen olisi hyödyllinen voimavara klubin työskentelyyn.


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Kaikkien aikojen suosikkieuroviisuni on Eric Saaden "Popular", vaikka ymmärrän myös miksi erityisesti kappaleen lyyristä puolta kritisoidaan paljon. Kuitenkin kokonaisuus on minulle juuri täydellinen euroviisuesitys ja vuoden 2011 viisujen jälkeen Eric Saadesta on tullut suosikkiartistini myös viisujen ulkopuolella.

Mikä on supervoimasi?

Supervoimani on faktantarkistus ja usein myös (turhien) faktojen muistaminen. Olen todella tarkka siitä, että faktat ovat kunnossa esimerkiksi kirjoittamissani jutuissa ja usein selvitän asian heti, mikäli vaikka ystäväporukassa tulee kiistaa jostain asiasta. Tämä toki voi olla joskus todella ärsyttävääkin :D

Hallituksen jäsen: Mikko Ahola

Toimin menneellä kaudella klubin hallituksessa, ja sitä myötä halu olla toiminnassa mukana on vain kasvanut. Uskon, että tällä kokemuksella pystyn antamaan klubille vielä enemmän kuin aiemmin. Haluan olla mukana kehittämässä, tukemassa ja levittämässä Euroviisujen ilosanomaa. Olin mukana lanseeraamassa tiettävästi Suomen ensimmäistä euroviisupodcastiä klubin nimissä, ja tavoitteena olisi paitsi jatkaa sen tekemistä myös viedä sitä uudelle tasolle.


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Kyllä se on kymmenen vuoden takaa Bosnia ja Herzegovinan Love In Rewind. Siinä on jotain maagista, joka aina jaksaa koskettaa. Sen suuremmin en osaa sitä selittää, mutta selittämättömyyshän siitä niin upean tekeekin.


Mikä on supervoimasi?

Ehdottomasti esiintyminen ja euroviisuasiantuntemus!

Hallituksen jäsen: Ville Vanhatalo

Olen ollut mukana viisufaniyhdistysten hallituksissa jo 15 vuotta, pääpainonani olla mukana järjestämässä erilaisia viisutapahtumia kuten Eurovision Cruiseja, viisukaraokea ja pikkujouluja. Parhaat ystäväni olen löytänyt viisupiireistä, ja joka vuosi onneksi tulee eteen uusia ihania tuttavuuksia! Tuskin maltan odottaa että viisutapahtumat taas palaavat perinteisinä kalenteriin!

Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Paras viisu kautta aikojen: Never Giving Up (UK 1983), koska se vain on niin pop!
Paras (karsinta)biisi maailmassa ikinä Jenny Silverin Something In Your Eyes (MF 2011) ja paras suomibiisi koskaan Johanna Kurkelan Jossain metsäin takana (Euroviisut 2007)


Mikä on supervoimasi?

Modulaatiot, triolit ja karaoke.

Hallituksen jäsen: Kristoffer Ignatius

Olen motivoitunut, ahkera ja valmis töihin. Uskon, että voin olla avuksi monessa. Olen pitkän linjan media-alan moniosaaja, ja pystyn hyödyntämään tätä hallituksessa. Työskentelen vahvasti digialustoilla, joten voi omalta osaltani auttaa esimerkiksi somessa ja viestinnässä. Minulla on laaja verkosto tuttuja media- ja musiikkialalla, mistä monet ystäviä.

Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Tää oli vaikea! Mutta mennään vuoteen 1989 ja Turkki - Bana Bana & The Group Pan. Erikoismaininta kapelimestarille! Tää piti katsoa vhs-kasetilta nonstoppina! Huikeee edelleen!

Mikä on supervoimasi?

Silmät.

Hallituksen varajäsen: Veeruska Kari

Hain Euroviisuklubin hallitukseen, koska sekä Euroviisut että järjestötoiminta kiinnostavat minua paljon! Tutustumiseni Suomen Euroviisuklubiin on ollut minulle yllättävän ihana yhteisökokemus ja odotan innolla, että pääsen osallistumaan ja saamaan uusia kokemuksia. Olen aivan täpinöissäni lähes kaikista projekteista, koska nautin euroviisumusiikista ja siihen liittyvistä tapahtumista paljon. 


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Hankala kysymys! Rakastan useita biisejä monien vuosien varrelta... Monet saa mut hymyilemään jopa surkeanakin päivänä. Tällainen on esimerkiksi: Friends - Lyssna till ditt hjärta (2001) myös enkuksi (Listen to your heartbeat). Se saa sydämeni sykähtämään <3. Se on sellainen rakkauden-, ystävyyden- ja itsetunnonkohotusbiisi!

Mikä on supervoimasi? :)

Tunnollisuus

Hallituksen varajäsen, sihteeri: Ilona Ahopellava

Haluan olla mukana klubin toiminnassa enemmän. Uskon myös tutustuvani muihin viisulaisiin vielä paremmin tätä kautta. Toisin idearikkaan hallituslaisen, joka paneutuu suurella innolla varsinkin euroviisuaiheisiin tehtäviin, jotka minulle joko annettu tai olen ne itse ottanut hoitaakseni.


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Apua, liian vaikea kysymys! Kärkisija vaihtelee fiiliksen mukaan, mutta useimmin siellä on joko Malena Ernmanin "La voix" vuodelta 2009 tai Verka Serduchkan "Dancing Lasha Tumbai". Myös Dana Internationalin "Diva" kuuluu kestosuosikkeihin.


Mikä on supervoimasi?

Saan lähes kaikki kissat kerjäämään minulta huomiota, tai ainakin suostuvat ottamaan sitä vastaan :D

Hallituksen varajäsen: Tommi Kortelainen

Päädyin euroviisujen pariin pikkupoikana vuonna 2006. Siitä lähtien viisujen merkitys on vuosi vuodelta kasvanut ja viisuharrastus on tullut yhä tärkeämmäksi osaksi omaa identiteettiäni. Viime aikoina olen myös innostunut järjestötoiminnasta. Hallituksessa haluaisin laskea kynnystä osallistua klubin toimintaan ja houkutella uusia viisufaneja rohkeasti mukaan. Aikaisemmassa järjestötoiminnassa olen muun muassa suunnitellut ja järjestänyt erilaisia tapahtumia ja vastannut jäsenasioista. Euroviisuklubin hallituksessa haluan panostaa saavutettavien tapahtumien ideointiin ja toteuttamiseen. 

Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Venäjän debyyttiviisu vuodelta 1994 eli Judifin Vetšnyi strannik. Kappaleessa yhdistyy ihana venäjän kieli, jota on viisuissa harmittavan vähän kuultu, sekä sykähdyttävä tulkinta puolison kaipuusta. Myös aurinkokuivatuksi tomaatiksikin kuvailtu esiintymisasu on varsin hurmaava.

Mikä on supervoimasi?

Imitoin kissoja :)

Hallituksen varajäsen: Topi Rautiainen

Haluan päästä tekemään rakkaan harrastuksen parissa enemmän hommia. Myös näin etäaikana uudet kokemukset ja tekemiset ovat erittäin tervetulleita. Euroviisut ovat itselleni vuoden kohokohta ja suurin juttu. Tuon klubin hallitukseen oman toimeliaan ja reippaan itseni. Koulutusta tapahtumien järjestämiseen löytyy, ja toimin myös yliopistossa ainejärjestössäni yhtenä tapahtumajärjestäjistä. Yhteistyössä on voimaa!


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi?

Yhtä tiettyä suosikkia ei oo mutta Conchitan Rise like a phoenix on henkilökohtaisesti tärkein. Sen rohkaisemana uskalsin astella kaapista ulos.


Mikä on supervoimasi?

Muuntautumiskyky.