OGAE Poll äänestys on ratkennut!

7.5.2021

Euroviisuklubien vuoden 2021 Euroviisujen voittajaksi äänestettiin Malta

Suomen Viisuklubi äänesti voittajaksi Liettuan

Maailman Euroviisuklubien jäsenet ovat äänestäneet tulevien viisujen voittajan OGAE Poll-kilpailussa.

OGAE eli Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision, on euroviisufanien kerho.

Suomen euroviisumenestys ei ole usein häikäissyt, mutta voimme siitä huolimatta olla ylpeitä siitä, mitä Suomi on tälle kilpailulle antanut: vuodesta 1975 käytössä olleen pistejärjestelmän sekä tämän vuonna 1984 perustetun euroviisufanien organisaation. OGAE-Euroviisuklubeja on noin 40 kappaletta ja niiden katto-organisaationa on OGAE International.

Suomen klubin jäsenmäärä kasvaa tasaisesti ja vuoden 2021 toukokuussa jäseniä on yli 700. Tällä jäsenmäärällä Euroviisuklubi OGAE Finland ry onkin yksi maailman suurimmista euroviisuharrastajien klubeista OGAE-verkostossa.

OGAE Poll on OGAE Internationalin järjestämä kilpailu, jossa jokaisen maan viisuklubit saavat äänestää suosikkejaan käynnissä olevan vuoden euroviisuista.

Vuonna 2021 Suomen OGAE Poll järjestettiin kokonaan etänä virtuaalisen esikatselutilaisuuden avulla, johon kaikki viisufanit saivat osallistua, mutta vain klubin jäsenet saivat äänestää OGAE Pollissa.

Suomen klubilaisten antamat pisteet laskettiin yhteen ja lähetettiin OGAE Internationalille, joka julkaisi ne tuloslähetyksessä 7.5. yhdessä muiden maiden klubien pisteiden kanssa.

Kappaleet pisteytettiin euroviisupistein, eli kymmenelle parhaalle annetaan pisteet 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1. Maan omaa edustuskappaletta ei saanut äänestää.

Suomen viisufanit valitsivat OGAE Poll:issa:

1.      Liettua: The Roop, Discoteque, pistemäärällä 692

2.      Sveitsi: Gjon´s Tears, Tout L´univers, pistemäärällä 576

3.      Kreikka: Stefania, Last Dance, pistemäärällä 450

Suomessa äänestäjiä oli yhteensä 132.

OGAE-klubien äänestämä Euroviisujen 2021 voittaja on Malta, pistemäärällä 363.

Toisen sijan sai Sveitsi ja kolmanneksi tuli Ranska. Suomi sai sijan 14 ja pisteitä 37.