Sponsorimme

Mainospalkki
OGAE Song Contest 2015 Suomen karsinta
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
07.06.2015 14:46

 

 

Euroviisuklubi OGAE Finland ry järjestää kesä-heinäkuussa OGAE Song Contest 2015 Suomen karsinnan, jossa äänestetään Suomen ehdokas kansainväliseen OGAESC-kilpailuun. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus ehdottaa musiikkikappaleita Suomen karsintaan. Viime vuonna Suomea edusti tässä kilpailussa Janna "Sä et ole hullu". Janna sijoittui sijalle 12 kun osallistujia oli 26.

Laulun on täytettävä seuraavat kriteerit, jotta se voidaan hyväksyä ehdokkaaksi:

 

- laulun esittäjän on oltava Suomen kansalainen (yhtyeen ollessa esittäjänä vähintään yhden jäsenen on oltava Suomen kansalainen).

- laulu täytyy esittää jollain Suomen virallisista kielistä (suomi tai ruotsi).

- laulun on oltava kaupallisesti julkaistu (fyysisellä levyllä tai downloadina netistä ladattavana maksullisena tiedostona) ensimmäistä kertaa vuonna 2014 tai 2015.

- laulun enimmäispituus on 5 minuuttia.

- kilpailuun hyväksytään vain alkuperäinen suomalainen studioversio (albumi- tai singleversio, ei live- tai remix-versioita).

- laulu ei saa olla osallistunut Eurovision laulukilpailuun tai minkään maan julkiseen karsintatilaisuuteen, jossa on valittu edustaja Eurovision laulukilpailuun.

 

Yllä olevat säännöt ovat kansainvälisen OGAE Song Contestin sääntöjä, joten niitä on ehdottomasti noudatettava.

 

Suomen karsintaan otetaan mukaan 20-24 laulua. Ehdokasasettelussa pyritään monipuolisuuteen muun muassa siten, että eri musiikkigenret ovat hyvin edustettuina sekä siihen, että mukana on mahdollisimman paljon oikeasti menestyneitä hittejä (menestystä voidaan toki mitata myös muullakin tavalla kuin vain kaupallisella menestyksellä). Mikäli ehdotuksia tulee runsaasti, pyritään siihen, että esiintyjältä pääsee mukaan karsintaan vain yksi edustaja. Jokainen jäsen saa ehdottaa enintään kolme (3) kappaletta mukaan kilpailuun.

 

Kappaleen tulee olla vapaasti kuunneltavissa ja katseltavissa Youtube-palvelussa. Suosittelemme, että kappaleesta olisi tehty musiikkivideo, mutta se ei ole pakollinen.

 

Lähetä ehdotuksesi (kappaleen nimi ja esittäjä) Suomen karsinnan valvojalle Tony Latvalle sähköpostiosoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen  viimeistään 21.6.2015 mennessä. Kilpailun äänestysvaihe alkaa pian tuon päivämäärän jälkeen ja päättyy heinäkuun puolenvälin paikkeilla. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan, kun ehdokkaat on valittu ja äänestys alkaa.

 

Täällä lisää tietoa itse kilpailusta ja sen pitkästä historiasta:

http://www.sechuk.com

Suomen edustajat ja sijoitukset (sijoitus/osallistujamaiden lkm) kautta aikojen:

 

1986 Kaija Koo: Kun savukkeet on loppuneet 4./5.

1987 Vicky Rosti: Ja sydän lyö 6./10.

1988 Marion Rung: Alla auringon 5./10.

1989 Kirka: Surun pyyhit silmistäni 11./13.

1990 Raptori: Oi beibi 9./18.

1991 Paula Koivuniemi: Vie mua 13./17.

1992 Katri Helena: Anna mulle tähtitaivas 15./16.

1993 Kaija Koo: Kuka keksi rakkauden 6./20.

1994 Taikapeili: Jos sulla on toinen 4./19.

1995 Movetron: Ristinolla 18./21.

1996 Aikakone: Alla vaahterapuun 9./16.

1997 Jari Sillanpää: Tähdet tietävät sen 8./22.

1998 Ultra Bra: Sinä lähdit pois 13./23.

1999 Marjorie: Täyttä elämää 2./24.

2000 Nylon Beat: Syytön 12./25.

2001 Kirsi Ranto: Valoa ja voimaa 12./23.

2002 Capri: Sataisipa aina vaan 3./24.

2003 Anna Eriksson: Seurataan johtajaa 23./27.

2004 CatCat: Aurinkotanssija 10./27.

2005 Antti Tuisku feat. Jenni Vartiainen: Kahdestaan 15./29.

2006 Taiska: Saat saattaa mua 28./28.

2007 Suomi ei osallistunut

2008 Jenni Vartiainen: Ihmisten edessä 15./27.

2009 Antti Tuisku: Juuret 12./30.

2010 Laura Voutilainen: Salamataivas 9./27.

2011 Kaija Koo: Vapaa 6./26.

2012 Robin: Frontside Ollie 19./26.

2013 Antti Tuisku: Rakkaus on 10./30.

2014 Janna: Sä et ole hullu 12./26.

 

Tässä ovat vuoden 2014 OGAESC Suomen karsinnan ehdokkaat, joita ei voi enää ilmoittaa mukaan kilpailuun:

 

1. Jesse Kaikuranta - Vielä täällä

2. Kliff - Maija

3. Janna - Sä et ole hullu

4. Olavi Uusivirta - Kauneus sekoittaa mun pään

5. Robin feat. Mikael Gabriel & Uniikki - Boom kah

6. Suvi Teräsniska - Täydellinen elämä

7. Cheek - Timantit on ikuisia

8. Jenni Vartiainen - Junat ja naiset

9. Frederik - Missä on jatkot?

10. Tuomas Kauhanen feat. Mikko - Pummilla Tallinnaan

11. Kaija Koo - Kuka sen opettaa

12. Scandinavian music group - Balladi 1

13. Justimus - On Erection

14. Järjestyshäiriö - Rantakatu

15. Jenni Jaakkola - Tämä on unta

16. JVG feat. Anna Abreu - Huominen on huomenna

17. Nopsajalka - Lupaan olla

18. Eini - Palanen onnea

19. Haloo Helsinki! - Maailma on tehty meitä varten

20. Kuningasidea - Pohjolan tuulet

21. Sanni - Dementia

22. Movetron - Kulje vaan

 
Euroviisuklubi OGAE Finland ry:n toiminnan kehittäminen
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
04.06.2015 10:49

Selvityksen Euroviisuklubin toiminnan kehittämisestä voit lukea tästä.

 
Vienna Blog - Grand Final
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
23.05.2015 21:05

So Europe (and Australia..) have chosen the 20 best songs from the two semifinals. And now begins the Grand Final to decide the winner of the Eurovision Song Contest 2015.

 

It will be a wondrous spectacle - from Conchita Wurst flying through the air through the cheerful illuminated dance number of the UK, the campfire of Austria, the beautiful ballad of France, the foot-tapping performance of Australia, the haunting melody from Spain and ending with the classic choir from Italy - enjoy the show and may the best song win!

 
Kohti suurta finaalia
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
23.05.2015 14:25

Vuoden 2015 euroviisut lähestyvät loppuhuipennusta. Itävaltaiset ovat tehneet hyvät euroviisut ja erityiskiitos kuuluu OGAE Austrialle, eli Itävallan faniklubille. He järjestivät faneille EuroFan Cafeen minne kaikilla faneilla oli mahdollisuus päästä sisään. Kahvilassa on nähty lukuisia euroviisuartisteja, järjestetty Eurovision Cover Contest, OGAE International bileet jossa oli n 2000 fania paikalla.

 

OGAE International oli varannut 13 eri maasta DJ:t soittamaan EuroFan Cafessa, Euroclubilla ja myös virallisessa avajaisseremoniassa raatihuoneella. Joukossa oli paljon tuttuja ja Suomen oma DJ Werneri soitti myös EuroFan Cafessa ja olipa hän soittamassa myös virallisissa avajaisjuhlissa.

 

Viisuviikon aikana on nähty monenlaista euroviisueleganssia ja tässä muutama esimerkki.

 

 

 

 

Tänä iltana ratkeaa kuka vie voiton tämän vuoden euroviisuissa ja sen jälkeenhän se alkaa jo ensi vuoden matkasuunnitelmien teko. Onko se Italia, Ruotsi vai Viro joka korjaa potin ja järjestää ensi vuoden euroviisut, vai onko se joku muu maa, kuten esim Belgia joka tulee ja yllättää. Jännittävä illasta tulee joka tapauksessa.

 
Vienna Blog - Semifinal 2
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
21.05.2015 20:51

So Semifinal 2 begins in 10 minutes. Again it will be a spectacular show with a variety of performances to entertain..and surprise. One to look out for will be the one By Azerbaijan - there will be two male wolves (the Singer and a dancer) and a female wolf (another dancer..). The question is - who is trying to get with whom: watch and interpret as you please..

 

Tune in to YLE2 at 22:00 tonight.

 
Aina Mun Pitää!! Kitkeriä faneja?
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
21.05.2015 18:03
Pertti Kurikan Nimipäivien tie tämän vuoden Euroviisuissa katkesi siis tiistai-iltana. "Aina Mun Pitää" ei ollut fanisuosikki eikä myöskään Euroopan suosikki. Mutta, se että Pertti Kurikan Nimipäivät osallistuivat Euroviisuihin, oli jo sinänsä voitto sekä bändille, Suomelle että Euroviisuille. Tänä vuonna kilpailuun tuotiin uusi musiikkigenre ja PKN:n osallistuminen Euroviisuihin lisäsi kilpailun moninaisuutta ja omalta osaltaan he toteuttivat tämän vuoden slogania "Building Bridges". Biisi ei vain ollut hyvä.
Sillanrakentajina toimivat myös sadat suomalaiset euroviisufanit, vaikka kappale ei fanisuosikki ollutkaan niin fanit tukivat Pertti Kurikan Nimipäiviä koko matkan ajan. Tiistai-illan semifinaalissa nähtiin varmasti ennätysmäärä Suomen lippuja ja sekä suomalaiset että ulkomaalaiset fanit tukivat voimakkaasti bändin esitystä.
Itse areenalla olleena ja tunnelman kokeneena voinkin vain ihmetellä Suomen tärkeimmän sanomalehden kannanottoa fanikulttuuriin. Toimittaja Laura Friman kirjoitti Suomesta kotisohvaltaan ilmeisesti aamuyön tunteina kummallisen kannanoton euroviisufaniuteen ja koko kilpailuun.
Lauran mielestä Euroviisut ovat suurinta tuskaa mitä televisiosta voi tulla: "Olen ollut tämän viikon aika rasittava – mutta en sentään niin rasittava kuin Eurovision-laulukilpailu, joka on suunnilleen kamalinta, mitä televisiosta voi katsella." (HS 21.5.)
Toimittaja Frimanille voisin antaa neuvon että meillä Suomessa on nykyään useampi kuin yksi tv kanava ja kodissa kaukosäädin jos ei halua jotain tiettyä ohjelmaa katsoa. Sadoille tuhansille suomalaisille ei Euroviisut ihan samaa tuskaa ole koska vuodesta toiseen se on yksi katsotuimpia televisiolähetyksiä myös Suomessa.
Myös faneista Laura Frimanilla on erikoinen käsitys: "Pahempaa kuin itse kilpailu ovat vain sen fanit. Viisuhullut ovat harvinaisen kitkerää ja huumorintajutonta sakkia. He hehkuttavat kilpailun villiä, karnevalistista henkeä, mutta liberaalius on puhtaasti näennäistä: osallistujien irrottelu saa todellisuudessa tapahtua vain viisujengin rajaamalla, ahdistavan kapealla sektorilla." (HS 21.5.).
En usko että minkään muun harrastuksen fanit olisivat iloisempia, avoimempia ja suvaitsevaisempia kuin euroviisufanit ovat.  Omaa maata kannustetaan vaikkei kappaleesta pidetäkään, eri maiden fanit hyväksyvät jokaisen sellaisena kuin henkilö on riippumatta siitä minkälaisen kappaleen maa on lähettänyt, mitä uskontokuntaa henkilö edustaa tai minkälaiset mielipiteet hän esittää.
Euroviisuklubi tarjoaa mielellään Helsingin Sanomille ja Laura Frimanille ensi vuonna fanilippupaketin jotta meidän tärkein sanomalehti saa toimittajan paikanpäälle kertomaan tunnelmista ja siitä mitä euroviisufanitus on. Juttua ei tarvitse silloin kirjoittaa kotisohvalla.
Keskiviikkoiltana fanit kokoontuivat OGAE Internationalin järjestämiin bileisiin ja EuroFan Cafe olikin viimeistä paikkaa myöten täynnä. Fanit eri maista tapasivat toisiaan, kappaleita arvioitiin ja vertailtiin. Euroviisudisko jatkui pitkälle aamuyöhön ja tässä olisi ollut Helsingin Sanomille myös yksi hyvä paikka katsoa mitä Euroviisujen fanikulttuuri todellisuudessa on. Laura Frimanin sanoja lainaten, laajalla sektorilla fanit ovat liberaaleja, huumorintajuisia ja ei-kitkeriä. Yhtä paljon naurua ja positiivisuutta en vähään aikaa ole missään tapahtumassa kokenut. Onnea vielä kerran Pertti Kurikan Nimipäiville suorituksesta ja ensi kerralla vaan parempi kappale mukaan.
Jouni Pihkakorpi
puheenjohtaja
Euroviisuklubi OGAE Finland ry
 
Vienna Blog - Overheard..
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
20.05.2015 13:24

 

 

At Semifinal 1 Qualifiers Press Conference..

 

In responding to a question about her song qualifying, Elhaida Dani (Albania) said, "We came up in 3 days with 'I'm Alive'.." (Ross: ..and it's a job well-done too..)

 

When asked how she feels aout qualifying, Polina Gagarina (Russia) replied, "Like first time having (my) child..this is my second child.."

 

Polina responded to the predictable question of why she does not sing abot LGBT rights in Russia By saying, "My song is about love..it does not matter who you are..We are Building Bridges..". (Ross: "Building Bridges" is the theme of ESC 2015 for those not yet in the know..)

 

Maria Elena Kyriakou (Greece) was clearly proud that Greece qualified to the Grand Final and declared to the audience that "..Due to political and economic crisis Greece deserves a second chance..".

 

Elina Born and Stig Rästa (Estonia) had brought the Finnish flag together with the Estonian flag and explained that the two countries are closely connected by language, share the same national anthem, that Elina's own sister lives in Finland and that Stig is familiar with Pertti Kurikan Nimipäivät's (Finnish contestant) music already a few years now.

 

Bojana Stamenov (Serbia) was ecstatic about qualifying and said, "I love to talk..but you left me speechless..!".

 
Aina Mun Pitää!!
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
19.05.2015 16:38

Tänään lähes 200 suomalaista fania valmistautuu yhteen euroviisuviikon kohokohdista Wienissä. Suomalaiset ja Pertti Kurikan Nimipäivät ovat rakentamassa siltoja ja luomassa jotain uutta euroviisuihin. PKN on huomioitu mediassa laajasti ja myös paikallinen lehti kuvitti euroviisujen aloituksen Pertti Kurikan Nimipäivillä. Onnea iltaan PKN !! Jo nyt tämä on voitto euroviisuille, musiikille ja Euroopan monimuotoisuudelle.

 

 

 
«AlkuunEdellinen12345678910SeuraavaLoppuun»

Sivu 2 / 56