Sponsorimme

Mainospalkki
ESC RADIO Awards 2014
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
17.05.2014 09:04

 

Vuoden 2014 Euroviisut ovat ohi mutta vielä voit äänestää omaa suosikkiasi. ESC RADIO Awards 2014 on käynnistynyt jälleen. Voit äänestää seuraavissa kategorioissa: Paras laulu, Paras naisartisti, Paras miesartisti ja Paras ryhmä 2014. Äänestys on käynnissä viikon 17.-25.5. Käy äänestämässä ja äänestetään Softengine voittoon omassa sarjassaan:) Äänestää voit tämän linkin kautta: http://awards2014.escradio.com

 


 
Euroviisut 2014 - puheenjohtajan jälkikirjoitus
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
13.05.2014 17:04

Vuoden 2014 Euroviisuista tulikin todellinen jännitysnäytelmä ja suomalaisina voimme olla erittäin tyytyväisiä Softenginen sijoitukseen. Tämähän oli paras sijoitus sitten Lordin voiton ja Lordia ennen paras sijoituksemme löytyy vuodelta 1989 Anneli Saariston 7. sija. Onnea vielä kerran Seinäjoen pojat. Suomalaiset fanit kannustivat Softengineä koko Euroviisukauden ja tuki näkyi hyvin myös Kööpenhaminassa.

Voittajaksi selviytyi Itävallan Conchita Wurst. Voitto oli myös kannanotto musiikin lisäksi suvaitsevaisuudelle. Sehän on myös yksi Euroviisujen periaatteista, yhdistää musiikin avulla kansoja ja ihmisiä sekä hyväksyä se että olemme erilaisia. Conchita Wurstin voitto oli persoonan lisäksi myös musiikin voitto. Kappale oli hieno kappale joka lainasi hieman Bondia ja musikaaleja. Äänestäessään Itä-Euroopan ihmiset eivät noudattaneet puhelinäänestyksessä valtaapitäjien määräyksiä mikä kertoo myös siitä, että ihmiset jokaisessa maassa tekevät kuitenkin omia ratkaisujaan. Esimerkiksi venäläiset äänestivät omassa puhelinäänestyksessään Itävallan kolmalle sijalle.
Tämän vuoden Euroviisuista areenalla muodostui protesti Venäjää ja Venäjän harjoittamaa politiikkaa vastaan. Yleisö buuasi paljon Venäjälle ja Venäjän esityksen aikana näkyi kansallisuuslipun sijaan sateenkarilippuja. Yleisö buuasi myös kun Itä-Eurooppalaiset maat antoivat pisteitä naapureilleen mutta hurrasivat kun Pohjoismaat tekivät samaa.
Euroviisut on mielestäni musiikkikilpailu missä artistit kilpailevat keskenään ja huolimatta siitä että jokainen esiintyjä edustaa myös omaa maataan, niin kilpailu pitäisi pitää musiikkikilpailuna ja mielenilmaisut jättää muille foorumeille/toimijoille. Lipun heiluttaminen tai heiluttamatta jättäminen on kannustus artistille ja kappaleelle ei niinkään maan harjoittamalle politiikalle. Musiikin keinoin on mahdollista yhdistää Eurooppaa ja ihmisiä. Euroviisut on ainutlaatuinen foorumi mitä seurataan kaikkialla Euroopassa huolimatta ihmisten erilaisista uskonnoista, maailmankatsomuksista ja poliittisista mielipiteistä, pidetään se myös sellaisena jatkossa. Jokainen maa tekee sitten tykönään ratkaisun haluaako jatkaa tässä kilpailussa vai ei, jos musiikin juhla, avoimuus tai kustannukset on jollekin maalle liikaa, niin kisastahan voi jättäytyä ulkopuolelle. Toivottavasti kilpailu pysyy aidosti koko EBU alueen musiikkikilpailuna myös seuraavat 59 vuotta.
Euroviisuklubilaiset saivat tänäkin vuonna kaikki faniliput mitä Euroviisuklubi halusi. OGAE International välitti vajaat kaksi tuhatta fanilippua Kööpenhaminaan. Seisomapaikat olivat paremmat kuin viime vuonna ja istumapaikoiltakin oli hyvä näkyvyys. OGAE ID -kortilla oli mahdollista ostaa sisäänpääsy EuroClubille ja alennusta sai EuroFanCafeen sisäänpääsystä. Euroviisuklubin jäsenyydestä ja OGAE ID -kortista oli tänäkin vuonna hyötyä jäsenille. Kiitos kaikille mukana olleille ja nähdään viimeistään Itävallassa 2015.
Jouni Pihkakorpi
puheenjohtaja
Euroviisuklubi OGAE Finland ry
 
#JoinUs - Euroviisufanin matkassa Kööpenhaminassa
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
11.05.2014 10:51

Onneksi olkoon Itävalta ja onneksi olkoon Softengine.


Suomen edustaja teki huippusuorituksen ja sijoittui 11. sijalle. Tämä onkin Suomen paras sijoitus sitten Lordin ja vuoden 1989 Anneli Saariston. Voimme olla tosi ylpeitä Softenginen esityksestä ja suorituksesta täällä Kööpenhaminassa.
Kiitos Kööpenhamina hienoista Euroviisuista ja ensi vuonna Wieniin.
 
#JoinUs - Euroviisufanin matkassa Kööpenhaminassa
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
10.05.2014 16:45

 

Vielä hetki vuoden odotetuimpaan jännitysnäytelmään. Huolimatta Kööpenhaminan viileästä säästä niin suomalaiset fanit valmistautuvat kuumeisesti iltaan ja raatihuoneen torilla nähtiinkin paljon suomalaisia faneja fiilistelemässä iltaa varten.

Kotikatsomoihin voit printata viimeisimmästä OGAE-uutisesta artistiesittelyt ja fanien arviot niistä.
http://euroviisuklubi.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=732:euroviisuklubin-ogae-uutiset-022014&catid=1:latest&Itemid=49
Jännittävää iltaa kaikille.
 
#Join Us - Euroviisufanin matkassa Kööpenhaminassa
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
10.05.2014 11:01

Semifinaalin jälkeen perjantaina OGAE -klubit kokoontuivat vuosittaiseen presidenttikokoukseen. OGAE -presidenttikokoukseen osallistui Euroviisuklubista puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi ja rahastonhoitaja Ross Kamarul-Baharin. Kokous sujui hyvässä hengessä ja OGAE International laajentui jälleen kolmella uudella maalla.

OGAE Latvia, OGAE Slovakia ja OGAE Montenegro saivat vuoden kanditaattijäsenyyden ja oikeudet esim osataa fanilippuja ensi vuodeksi ja osallistua OGAE Internationalin klubikilpailuihin. Kokouksessa hylättiin myös OGAE Belaruksen täysjäsenyys hakemus koska kukaan heidän klubin edustaja ei ollut tullut paikalle esittelemään kuluneen vuoden toimintaa.
Mielenkiintoista oli myös EBU:n edustajan Sietse Bakkerin vierailu paikalla. Hän pyysi välittämään kiitokset faniklubeille kannatuslippu säädösten noudattamisesta, vain kaksi isoa lippua oli takavarikoitu toisen semin aikana. Suomen klubin puheenjohtaja kysyi myös mahdollista jatkoa F2 akkreihin joka toimi hyvin viime vuonna. Sillä pääsi seuraamaan harjoituksia ja se takasi sisäänpääsyn EuroClubille. Asiaa luvattiin harkita mutta lupausta ei sen paluusta tullut. OGAE International jatkaa töitä tämän asian eteen. Keskustelua herätti myös buuaus Venäjän esityksen aikana. Suuri osa presidenteistä oli EBU:n kanssa samaa mieltä että kyseessä on laulukilpailu ja mielenosoitukset eivät ole osa tätä kilpailua. Tämän kannan toi myös Euroviisuklubin puheenjohtaja esille.
Sietse Bakker myös kumosi huhun joka oli levinnyt Kööpenhaminassa että osa maista olisi jättänyt lähetyksestään näyttämättä Itävallan esityksen.
Tänä vuonna OGAE Internationaliin ei valittu uutta puheenjohtajaa tai hallitusta vaan viime vuonna valitut henkilöt jatkavat vielä tämän vuoden ja ensi vuonna on vuorossa vaalit.
Tänä iltana on vuoden kohokohta ja illasta tulee todellinen jännitysnäytelmä. Onnea matkaan Softengine ja me sata fania areenalla annamme teille 110% tuen.
 
Copenhagen Blog: Overheard..
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
09.05.2014 15:53

A European Broadcasting Union (EBU) staff member admitted that they had tried to encourage several countries to return to the contest but the results have been mixed - for example Luxembourg did not even reply to their e-mail (while Portugal and Poland are again participating this year).

 

Although it is widely reported that Turkey declines to participate in the Eurovision Song Contest due to the voting system (jury & televoting) and the automatic qualification of the "Big 5" (France, Germany, Italy, Spain and the United Kingdom), Turkish broadcaster TRT has never formally announced this to the EBU.

 

There was also a rumour going on last night that Belarus had not broadcast the performance of Conchita Wurst (Austria), but it turned out to be untrue because the EBU monitors the process in participating countries. The mischief was due to one journalist who tweeted the story without checking its reliability.

 

 
Copenhagen Blog: Semifinal 2 Qualifiers Press Conference
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
09.05.2014 15:41

The results are in and FINLAND made it to the final once again, prompting one journalist to ask the the attending Finnish delegation whether this is proof that the UMK (Uuden Musiikin Kiilpailu / New Music Competition) event is actually successful in producing good entries for the country now and in the future. In typical Finnish understatement the reply was, "You will just have to see".

 

One journalist commented that bloc voting by region must be absent in Semifinal 2 if only Slovenia made it through from the ex-Yugoslavia (and only Belarus from the ex-USSR), which means that the songs qualified on their own merits. TEO (Belarus) expressed thanks to voters from other countries for choosing his song, but Cleo (Poland) mischievously suspected that Slavic men everywhere had voted for her "Slavic Girls" song.

 

Conchita Wurst (Austria) had a very worried look on television screens moments before Austria was announced as the last qualifier to the Grand Final on Saturday. When asked if she was sure that Austria would be called out as the last qualifier, the glamorous diva said self-deprecatingly that looking behind her there were so many great artistes, and Israel was specifically mentioned as one country which she thought might be called out instead of Austria.

 

More from the Semifinal 2 Qualifiers Press Conference here: http://www.eurovision.tv/page/news?id=second_semi-final_the_winners_press_conference

 

The final line up for the Grand Final is now confirmed here: http://www.eurovision.tv/page/news?id=Array_running_order_for_the_grand_final_revealed

 

So tune to YLE2 on Saturday 10 May at 22:00 Finnish time to discover who will win the Eurovision Song Contest 2014.

 

 
#Join Us - Euroviisufanin matkassa Kööpenhaminassa
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
09.05.2014 14:54

 

Euroopassa oli tänä aamuna kaikki Something Better. Onneksi olkoon Softengine ja Suomi. Eilinen jännitysnäytelmä huipentui siihen kun Softengine selvitti tiensä finaaliin.

Ennen shown alkua areenalla näkyi paljon suomalaisia faneja fiilistelemässä ja odottamassa illan shown alkua. Ulkomaalaisilta faneilta tuli tukea paljon ja jokainen oli varma Suomen finaalipaikasta jo etukäteen. Tanskalaiset tekivät myös toisesta semifinaalista loistavan shown ja katsomossa nautittiin tunnelmasta. Fanikatsomossa Suomen esitystä odotettiin innolla ja Softengine saikin ansaitsemansa tuen. Edes hallin katosta alas satava vesi ei haitannut tunnelmaa.
Softengine on jo nyt voittaja saatuaan paikan finaalissa. Pojat ohittivat esimerkiksi Israelin joka on ollut koko ajan fanisuosikki ja jäi nyt vaille finaalipaikkaa. Ilta jatkui shown jälkeen EuroClubilla missä suomalaiset fanit ottivat ilon irti Softenginen finaalipaikasta. Naapurimaista ruotsalaiset ja norjalaiset juhlivat myös Suomen lippujen kanssa ja kaikki olivat tyytyväisiä kun jokainen pohjoismaa on nyt finaalissa.
Huomisesta finaalista tuleekin todellinen trilleri kun selvää voittajaehdokasta ei tämän vuoden Euroviisuissa ole. Onko vuoden 2015 Euroviisut Amsterdamissa, Wienissä vai tavataanko uudestaan Helsingissä? Se jää nähtäväksi. Suomen esiintymispaikka numero 18 on myös hyvä menestymisen kannalta.
 
«AlkuunEdellinen12345678910SeuraavaLoppuun»

Sivu 10 / 55