Sponsorimme

Mainospalkki
Euroviisuklubin UMK raadin 3. päivä
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
28.01.2015 21:30

 

Kolmantena päivänä Euroviisuklubin raati arvioi seuraavat kappaleet: Hans On The Bass ”Loveshine” joka kilpailee ensimmäisessä karsinnassa, Opera Skaala ”Heart of Light” toisesta karsinnasta ja kolmantena viimeisen karsinnan Järjestyshäiriön joka esittää kappaleen ”Särkyneiden sydänten kulmilla”. Peittoaako joku näistä Sirun 42 pistettä jotka raatimme hänelle antoi?

 

Hans On The Bass: ”Loveshine”

https://www.youtube.com/watch?v=px-nMupPIE0

 

 

Olli:

Tällainen kepeä hyvän tuulen musiikki-iloittelu on takuulla yksi vaikeimmista genreistä. Varsinkin, jos se pitäisi saada kuulostamaan kiinnostavalta. Latvian Aarzemnieki teki tämän viime vuonna niin paljon paremmin Cake to Bakellaan. Vaikka Loveshinessa on jänniäkin elementtejä, niin päälisin puolin se vain soljuu ohitse jättämättä mitään muistikuvia itsestään. Harvinaisen ihan kiva, mutta siihen se jääkin. Hans On The Bassin UMK 2012 -biisi Only 7 Days oli paljon parempi, siinä oli sentään jotain tarttumapintaa.

Pisteitä 4/10

Tero:

Viisufanien keskuudessa on muodostunut jonkinlaiseksi käsitteeksi "Tanskan kappale", joka viittaa ko. maan usein viime vuosikymmeninä kisoihin lähettämään hyväntuuliseen musiikkiin, jonka menestys useimmiten ylittää fanien odotukset. Totta on, että positiivisuudella on usein pärjätty vähintäänkin kohtuullisesti. Kappale on helppo muttei yhdentekevä, toisin kuin osa muista ehdokkaista. Tällä voisi hyvinkin finaalipaikka aueta.

Pisteitä 8/10

Liisa:

Kappale on kepeä ralli, joka toimii varmasti viihdykkeenä kesäisellä piknikillä. Laulussa ei kuitenkaan ole mitään mihin tarttua, eikä se ihastuta tai ärsytä keskimääräistä enempää, joten laulun puhti ei ehkä kuitenkaan riitä ihan viisuareenalle asti.

Pisteitä 6/10

Tom & Melanie:

It´s a good relaxing song, brings us in a good mood, reminds of elevator

Pisteitä 4/10

Joona:

Tyhjänpäiväistä feel good musiikkia joka ei minulle tarjoa yhtään mitään enkä usko tämän tehoavan toukokuussakaan.

Pisteitä 5/10

Heidi:

Kivat I’m Yours-fibat biisissä. Kappaleesta tulee keväinen olo, se tunne, kun sä ekan kerran voit mennä ulos ilman ylimääräisiä vaatekertoja. Viisuihin? Siinä rajalla, mutta ehkei kuitenkaan.

Pisteitä 8/10


Hans On The Bass sai raadiltamme 35 pistettä kuudestakymmenestä. Osalle kappale oli hissimusiikkia ja osa vaovasti Wieniinkin kappaletta veikkasi. Ensimmäisissä karsinnoissa 7.2. selviää jatkuuko Hans On The Bassin tie UMK finaaliin.

 

Opera Skaala ”Heart of Light”

https://www.youtube.com/watch?v=i9o9_-J3veE&index=7&list=RDpx-nMupPIE0

 


 

Olli:

Tässä olisi meillä upea edustaja! Ei ainakaan jäisi jalkoihin, sen voin sanoa. Tykkään erityisesti kappaleen lähestymistavasta: tässä tehdään oopperasta poppia, ei popista oopperaa. Jos edustusmatkaa pukkaisi, niin taustat saisivat tulla paljon voimakkaammin esiin, jotta tanssijalka alkaisi vipattaa. Nyt kuulostaa siltä, kuin lauluosuudet kiljuttaisiin korvan juurelta ja sinänsä ihan ansiokas tausta soisi jostain kymmenien metrien päästä. Kunhan tästä muokataan kunnon eeppisyys, niin top-10-sijoitus kansainvälisissä karkeloissa on jo käytännössä työnnetty takataskuun!

Pisteitä 9/10

Tero:

Yksi kisan kirkkaimmista väriläiskistä. Tämä ainakin erottuu joukosta kuin joukosta, ja arvostan sitä, että elektroniset elementit ovat oopperoinnin tukena eikä päinvastoin. Kappaleen suurin heikkous tosin on rakenne, joka on vaikeasti hahmotettava, varsinkin ensikuulemalta. Jopa se, mikä oikein on kertosäe (tai onko sitä ylipäänsä) ei ole suoralta kädeltä ilmiselvää. Ensimmäistä kertosäettä seuraavan instrumentaaliosan jälkeen hämmentynyt kuulija pitäisi koukuttaa säkeistön ja/tai kertosäkeen toistolla, ei eksyttää ylipitkään väliosasuvantoon, johon kuluvat 40 sekuntia olisi voinut käyttää paljon tehokkaamminkin. Ymmärrän, että rakenne on tyyliratkaisu, mutta viisussa moinen ei oikein toimi.

Pisteitä 7/10

Liisa:

Essi Luttinen on Suomen Alenka Gotar. Hurmaavan häröä pop-oopperaa pilke silmäkulmassa. Tämä on ehkä vähiten hiomista kaipaava paketti tämän vuoden UMK:ssa. Opera Skaala hurmaa yleisön varmasti niin showllaan kuin laulullaankin. Show ei ole ohi ennenkuin Opera Skaala on esiintynyt!

Pisteitä 10/10

Tom & Melanie:

The song has a real good beginning and the sound also but as soon as she starts „well lets call it singing“ it`s just a waste of time and horrible

Pisteitä 1/10

Joona:

Tässä kunnon camp-kappale, mielipuolisen ihastuttava! Täyttä euroviisukamaa. Myös paras video. Toivottavasti live-esiintymiseen saadaan samaa rullaavuutta, eikä videon elementtejä vesitetä. Eurodiscotaustan sijaan olisi voitu käyttää omaperäisempää elektrobiittiä. Ykkössuosikkini.

Pisteitä 10/10

Heidi:

Pelkästään kuultuna friikkisirkusta kerrakseen. Ei sillä, kyllä minä ostaisin. Mutta vaikka minä ostaisin ja melkoinen määrä viisufanejakin sen tekee, niin ei, ei sittenkään ihan Wieniin asti. Ruotsissa tätä on kokeiltu kolmesti, kerran se meni kansainvälisille areenoille eikä pärjännyt. Vähän samaa pelkään nytkin tämän osalta. No, esitys ratkaisee, kun sen aika tulee.

Pisteitä 8/10

Opera Skaala sai lähes yksimieliseltä tuomaristoltamme 45 pistettä ja kymmpejäkin ropisi kaksin kappalein. Operan tahdissako Wieniin?

 

Järjestyshäiriö ”Särkyneiden sydänten kulmilla”

https://www.youtube.com/watch?v=PYrMCs48cic&list=RDpx-nMupPIE0&index=9

 

 

 

Olli:

Viisukarsinnan pakollinen Suomi-rock-iskelmä, jota kukaan ei tosiasiassa olisi edes kaivannut mukaan. Kappaleessa on kyllä sinänsä hyvä perusajatus, siitä propsit. Ihan kiva, että tekevät omaa juttuaan, mutta ainakaan minuun se ei iske tippaakaan. Kauniit ja moniulotteiset lyriikat ovat kappaleen parasta antia, mutta nuo kellarin syövereistä kaivetut soundit pilaavat kaiken. Tämä vain laahaa eteenpäin, eikä osoita mitään jämäkkyyttä mihinkään suuntaan. Toimii ehkä ihan hyvin ravintolan taustamusana, mutta ei muualla.

Pisteitä 3/10

Tero:

Tässä on tyyppiesimerkki kappaleesta, jossa ei ole mitään vikaa muttei mitään erityisen hienoakaan. Niin ikään jos koko ehdokasjoukosta otettaisiin keskiarvo, tulos olisi luultavasti aika lähellä tätä. Kiinnostuksen herättävällä esityksellä voi tällaisessa tapauksessa pelastaa paljon, mutten ole tässä vaiheessa valtaisan toiveikas sen suhteen.

Pisteitä 4/10

Liisa:

UMK:n aikana on hyvä päästä välillä jääkaapille. Järjestyshäiriö tarjoaa siihen hyvän nahdollisuuden. Kappale etenee tutulla ja turvallisella kaavalla vailla minkäänlaista yllätystä tai koukkua. Biisi istuu varmasti hyvin radioiden soittolistoille, mutta tuskinpa kuitenkaan viisuareenalle.

Pisteitä: 3/10

Tom & Melanie:

Would be interesting to hear this song in english - good song but not a winner

Pisteitä 6/10

Joona:

Mukavasti rullaava pop-biisi joka varmasti ansaitsee radiosoittonsa Suomessa. Euroviisumielessä tämä ei niinkään säväytä. Tuntuu varman päälle pelatulta. Näen kappaleessa mahdollisuuksia kasvaa. Lisää potkua ja munaa!

Pisteitä 7/10

Heidi:

Liian jankkaava. Ei jatkoon edes semistään, kiitos.

Pisteitä 3/10


 

Järjestyshäiriö ei raadissamme pahemmin häirinnyt järjestystä. Lähinnä kappale herätti uupumusta, mutta kolmansissa karsinnoissa nähdään mitä mieltä yleisö on tästä kappaleesta.

 
Euroviisuklubin UMK raadin 2. päivä
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
27.01.2015 19:04

Euroviisuklubin raati arvioi maanantaina jälleen kolme UMK kappaletta ja tässä raatimme tulos näiden kolmen kappaleen osalta. Mitä mieltä raatimme oli Pertti Kurikan Nimipäivistä? Entäpä Sirun ”Mustelmista” tai Ida Boys ”Kumbayasta”?

 

Pertti Kurikan Nimipäivät: ”Aina mun pitää”

https://www.youtube.com/watch?v=zEiM6l5meQI&index=18&list=PL8YGtHWo641aFSNSe_Vz820qFQdfyta5_

 

Olli:

Harmillista, että sinänsä ihan sympaattinen poppoo osallistui mukaan juuri nyt, kun taso on korkeampi mitä Suomen viisukarsinnassa ikinä. Toinen harmin paikka on se, että biisi ei ole lähelläkään PKN:n parhaita. Puhevika-kappale olisi takuulla saanut minulta korkeat pisteet. Toki jos Suomen kansan mielestä tämä on parasta, mitä karsinnoissa on, niin pistäkää ihmeessä edustamaan. Minusta se on huonointa, mutta en olekaan Suomen kansa. Jos tämä kuitenkin voittaa pelkän shokkielementin takia, niin silloin joku on kyllä pielessä! Pisteitä: 1/10

Tero:

En etukäteen odottanut pitäväni tästä, mutta sentään odotin jotain räväyttävää ja huomiotaherättävää. Sen sijaan saatiin hämmentävän pliisu rämistely. Tämän genren vaikuttavuus perustuu protestiäänestäjäblokkiin sekä shokkiarvoon, joten olisivat nyt repäisseet kunnolla kun kerran tilaisuus annettiin... Jäljelle ei jää muuta kuin bändin sympatia-arvo, mutta sekään ei suuressa osassa Eurooppaa toimi alkuunkaan. No, ainakin UMK on saanut tätä kautta julkisuutta. Pisteitä 3/10

Liisa:

Lyhyestä viisu kaunis, vai miten se meni? Kolmen minuutin "viisumuotti" pannaan säpäleiksi puolessatoista minuutissa. Samalla biisistä katoaa monta muutakin hyvän viisun elementtiä. Energiaa ja asennetta kappaleesta ei puutu, mutta se ei ihan taida riittää viisuareenan valloittamiseen.

Tom & Melanie:

We are sure, that many people in Finland will like it, but it is definitely not our cup of tea; too loud. Pisteitä 1/10

Joona:

Pidän punkista ja PKN on aivan mahtava bändi! Valitettavasti kappale on mielestäni huono, huonolla tavalla. En näe mahdollisuuksia Wienissä, mutta kuka tietää, ehkä olen väärässä? Paras sanoitus tosin. Pisteitä 3/10

Heidi:

Onhan sitä yritetty viisuja voittaa sokeiden avulla, kuurojakin on kokeiltu, parrakkaista naisista tai maatuskoista nyt puhumattakaan.. Pahoin pelkään, että tämä tekijöidensä mielestä kenties hauska idea saattaa kuitenkin kääntyä itseään vastaan, ei viisuihin. Pisteitä 2/10

Pisteitä Pertti Kurikan nimipäivät keräsi raadiltamme 17 tarjolla olleista 60 pisteestä. Punkilla ei siis raadin mielestä Wieniin mennä. Mitä mieltä kansa tulee olemaan tästä kappaleesta? Se selviää ensimmäisissä karsinnoissa 7.2.

 

 

Siru: ”Mustelmat”

https://www.youtube.com/watch?v=heLJ_gObWGk&list=PL8YGtHWo641aFSNSe_Vz820qFQdfyta5_&index=3

 

 

Olli:

Jos ulkomaalaiset viisufanit saisivat päättää, niin tässä ilmeisesti olisi Suomen viisu. Noh, en minä ajatusta kovin äänekkäästi ainakaan vastusta, vaikka parempaakin olisi tarjolla. Eniten korvaani häiritsee tässä nimisanan lausuminen. Tel-tavu on aivan liian pitkä sullottuna paikalleen. Mitähän tuohon kohtaan sitten saisi? Paukamat? Muhkurat? Murtumat? Muuten lyriikat, vaikka niitä onkin melko pahastikin parjattu, ovat minusta tosi kivat. Tuotannosta tykkään erityisesti, tämä kuulostaa ihan suomalaiselta hittimusiikilta. Se on aina hyvä lähtökohta! Pisteitä 7/10

Tero:

Tässä tunnelmallisessa kappaleessa draaman kaari on rakennettu taitavasti. Säkeistöjen odottavan painostava tunnelma herättää mielenkiinnon ja luo jännitteen, johon kertosäe tuo helpotuksen. Lyhyt toinen säkeistö on erityisen tehokas ja toimii viisukontekstissa erinomaisesti. Kielenä suomi sopii tähän tyylilajiin, mutta voisin oikein hyvin hyväksyä englanninkielisenkin tekstin, jos se tehdään tyylillä ja epäkornisti. Artistilla ääntä riittää, mutta sovitukseen mahtuisi vielä lisää voimaa ja paksuutta, erityisesti loppua kohden. Viimeisiin kertosäkeeseen sopisi myös laulullista irrottelua. Kaikkinensa tässä on joka tapauksessa yksi karsinnan varteenotettavimmista vaihtoehdoista. Pisteitä 9/10

Liisa:

Näitä popballadeja laulavia nuoria naisia oli ennen Siruakin ainakin 14 tusinassa. Kappaleen melodia hukkuu samaan massaan muiden kaltaistensa joukkoon. Wienissä tämä biisi valitettavasti unohtuisi viimeistään ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen. Pisteitä 3/10

Tom & Melanie:

The piano in this song is nice, she sings great; refrain to remember - song has grown on us a lot. Pisteitä 7/10

Joona:

Alunperin en pitänyt juurikaan, mutta olen alkanut mieltymään tähän. Melodia on ihan kaunis ja vaikka sanoitukset ovat viisuissa toissijainen juttu, on niissäkin nyt sanomaa. Mitä ikinä niillä halutaankaan sanoa. Toivoisin lisää jousia taustalle. Pisteitä 7/10

Heidi:

Hienot sanat tässä kappaleessa. Ne pistävät ajattelemaan, kohtelemmeko muita ihmisiä reilusti aina… Mikä ettei, voisin hyvinkin kuvitella näkeväni tämän Wienin lavalla. Pisteitä 9/10

Siru sai siis huikeat 42 pistettä kuudestakymmenestä. Onko tässä edustuskappaleemme Wieniin keväällä 2015?

 

 

 

Ida Bois: ”Kumbaya”

https://www.youtube.com/watch?v=NQL5qj7W2vU&index=14&list=PL8YGtHWo641aFSNSe_Vz820qFQdfyta5_

 

Olli:

Tanssibiiseiksi suunnitelluista (Kumbaya, Love It All Away, Heart of Light) UMK-ehdokkaista tämä on selkeästi paras. EDM-osuus yllättää olemassaolollaan, ja se on erinomainen asia. Lyriikat ovat mukavan satiirisia, ja ne pilkkaavat kaiken maailman (etenkin Euroviisuissa nähtyjä) rauhanlauluja oivallisesti. Toteutuksellisesti tämä on edellä muita jumputuksia, mutta silti laulajan ja taustan välistä herkkyyttä voisi vielä vähän rukata, jos edustusmatka Itävaltaan tarjoituisi. Toivottavasti tästä tulee viisudiskojen vakiokalustoa. Pisteitä: 8/10

Tero:

Monipuolisuus on tässä toteutettu siten, että osien vaihtelu kuulostaa raikkaalta mutta kuitenkin selkeältä. Tosin itse asiassa sävellys itse taitaa kuitenkin olla melkein paketin heikoin lenkki. Jos rakenteellisen kehittymisen saa jotenkin toisinnettua esityksen keinoin, tämä voi olla hyvinkin tehokas livenä, kun taas vaatimattomalla ylöspanolla edessä on lässähdys. Pisteitä: 6/10

Liisa:

"Meillä on vain aikaa, sekin tänään tuhlataan..." Laulun kertosäkeistö on yksi kisan mieleenjäävimpiä. Tässä leppoisassa laulussa ei 3 minuuttia ei ainakaan mene hukkaan. Pisteitä: 7/10

Tom & Melanie:

Nice song, enjoy listening to it, there is always one song that you like but you can’t remember it at all after hearing all the other - and this song might be forgotten to easily. Pisteitä 6/10

Joona:

Nyt Suomessa on toiaan löydetty eurodiscotaustat! Tosin ilman sitä kappale ei juurikaan rullaisi eteen päin. Ehkäpä kappaleessa olisi rahkeita, mutta tällaisena ei enemmän arvoinen kuin. Pisteitä 6/10

Heidi:

Jokin sävelmässä kiehtoo, mutten oikein jaksa uskoa menestykseen viisulavalla. Kaipa tästäkin Iskelmä-kanavan hitti tulee? Pisteitä 6/10

 

Pisteitä Ida Bois keräsi kaikkiaan hienot 39 pistettä kuudestakymmenestä ja ei ainakaan raatimme mielstä ole Itävaltaan lähdössä.

 
Euroviisuklubin UMK raadin 1. päivä
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
25.01.2015 14:56

Tänään Euroviisuklubin raati arvioi ensimmäiset kolme kappaletta. Vuorossa ovat ensimmäisestä karsinnasta Pihka ja Myrsky:  ”Sydän ei nuku”. Toisesta karsinnasta kilpailun aloittaa Otto Ivar: ”Truth Or Dare” ja viimeisestä karsinnasta arvioitavana on Solju: ”Hold Your Colors". Raati arvostelee kappaleita sanallisesti ja myös pisteyttää kappaleet asteikolla 1-10. Kaikille kappaleille annetaan pisteitä.

 

Raadilta heltiää myös jo tässä vaiheessa ensimmäiset 10 pistettä ja tämä kappale mielipiteitä suuresti jakaakin, lue kuka sen ansaitsi ja miksi?

 

Pihka ja Myrsky:  ”Sydän ei nuku” https://www.youtube.com/watch?v=DF_iN_cVaVY

Olli:

Kattauksen pahimpia korvamatoja. On tullut jo selväksi, että sydän ei nuku!! Olisiko sävellykseen voitu keksiä jopa jotain muutakin sisältöä kuin loputon nimifraasin hokeminen? Väliosat ovat hieman kummallisia, onko niiden tarkoitus olla tanssittavia vai mitä? Nyt ne eivät oikein ole... noh, mitään. Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen tämä kuulosti vielä ihan kivalta, mutta myöhemmin on alkanut jo kyllästyttää. Vuosien päästä mietitään, että mikä ihmeen Pihka ja Myrsky, oliko siellä UMK 2015:ssä sellainenkin. Pisteitä:  3/10

Tero:

Tämänvuotiset karsintakappaleet jakaantuvat aika tasan joukosta erottuviin ja sinne hukkuviin. Tämä kuuluu selvästi jälkimmäisiin. Nimifraasi jää kyllä mieleen, mutta pikemminkin lapsellisen ärsyttävänä kuin mieluisena. Koko teos on kovin kotikutoisen oloinen. Lisäksi studioversion perusteella odotan naisvokalistin livelaulua varauksella. Pisteitä: 1/10

Liisa:

Viehättävää ja tyylikästä modernia poppia. Biisi kulkee eteenpäin täysin omalla painollaan. Lasse Turusen lauluosuudet rikkovat hyvällä tavalla kappaleen soljuvan tasaisuuden. Pisteitä: 8/10

Tom & Melanie:

A good refrain to remember and invites to sing it loud, nice voices. Pisteitä: 5/10

Joona:

Tekemällä tehty. Toimisi pienellä keikalla kaukana euroviisuista mutta tässä yhteydessä vain kakkosen verran. Pisteitä:  2/10

Heidi:

Menee vähän jankkaamiseksi, vaikka pidän jollain tapaa Kotimaassa kaiketi pärjää, mutta ei Wieniin. Pisteitä: 6/10

 

Yhteensä Pihka ja Myrsky keräsi siis 25 pistettä tarjolla olleista 60 pisteestä.  Eli raadin mielestä Pihkaa ja Myrskyä ei Wienissä nähdä.


 

Otto Ivar: ”Truth Or Dare”

https://www.youtube.com/watch?v=pPjJUm1Rsp0

Olli:

Voi plääh. Tämän kappaleen olemassaolo on jäänyt minulle totaaliseksi mysteeriksi. En edelleenkään muista tästä mitään, vaikka kohta kymmenen kuuntelukertaa on takana. Tämä kuuluu voimakkaasti siihen genreen, joka jättää minut ulkopuoliseksi. Otto Ivar on ihan lahjakkaan tuntuinen esiintyjä, joten on harmi, että hänen kappaleensa on näin heikko. Ei missään tapauksessa Wieniin, tulisi hukkumaan joukkoon. Etenkin kertosäkeessä laulaminen kuulostaa todella vaivalloiselta ja jopa kireältä. Pisteitä 2/10

Tero:

Tämä on useiden kuuntelujen jälkeen kappaleista se, josta en vieläkään muista yhtään mitään. En näe minkäänlaista puhelinäänestyspotentiaalia, ainakaan jollei tähän rakenneta  tajunnanräjäyttävää lavashow'ta, mihin en usko. Pisteitä 2/10

Liisa:

Otto Ivarille voisi ojentaa näiden karsintojen keskinkertaisuus -palkinnon. Tässä joukossa "Truth or dare" on biisi, jossa on vähiten tarttumapintaa. Biisi ei ole huono eikä hyvä, siitä ei vaan saa otetta. Varmasti jo muutaman vuoden päästä ihmettelen, että olikos tällainenkin veisu UMK:ssa mukana. Pisteitä 3/10

Tom & Melanie

This sounds so international, best song for radio, his voice sounds great and energetic. Pisteitä 10/10

Joona:

Toivoisin kappaleeseen enemmän nyansseja ja yllätyksellisyyttä. Aikuisrokin vivahteita, hyi. En innostu. Sääli. Pisteitä: 2/10

Heidi:

Voin minä tätä kuunnella autossa, miksei maallakin saunan takkahuoneessa, mutta tahtoisinko tällaista kappaletta kuulla viisuissa? Ei, en usko. Seuraava! Pisteitä:  5/10

 

Otto Ivar sai yhteensä 24 pistettä tarjolla olleesta 60 pisteestä. Tämä kappale jakoi selkeästi mielipiteet kansainvälisen ja suomalaisen raadin kesken. Miten käy Otto Ivarille karsinnoissa?


 

Solju: ”Hold Your Colors” https://www.youtube.com/watch?v=6G-ihjOuICs

Olli:

Saamelaista joikausta ruotsalaisten säveltäjien säveltämässä englanninkielisessä pop-biisissä Suomen Euroviisukarsinnassa. Noh, onpa sekin nyt kuultu. Kivasti toteutettu biisi, jossa ehdottomasti parasta ovat C-osan joiut pop-taustojen päälle. Niitä saisi olla enemmänkin pitkin biisiä! Jos tämä pääsisi edustamaan, niin lavaesityksestä tulisi takuulla upea. Revontulia heijastettuna led-seinälle ja mystistä usvaa pitkin lavaa, jonka keskellä laulajat perinnepuvuissaan hortoilisivat. Salaa ehkä jopa toivon, että lähettäisimme Soljun Wieniin. Kuka tietää, kuka tietää? Pisteitä: 8/10

Tero:

Taustatiedon perusteella odotin paljon vahvempaa etnoisuutta, jollaista ei Suomen karsinnoissa ole liiaksi kuultu, mutta perinne-elementit jäävät kovin pieneen ja päälleliimatun oloiseen osaan. Olisin mieluummin nähnyt komponenttien valtasuhteen käännettynä päinvastoin. Sinänsä tämä pikkusievä sävellys on ihan miellyttävää kuunneltavaa, mutta juuri tällainen ketään ärsyttämätön keskitien tallailu on viisumenestystä ajatellen huonoin mahdollinen idea. Pisteitä: 1/10

Liisa:

Tämä kiehtova joiku nostattaa ihon kananlihalle joka kuuntelukerralla. Laulussa on jotain samanlaista mystisyyttä kuin Riikan "Toariessa". Toukokuussa Solju voi saada koko Euroopan joikaamaan hyväntuulisena laulun mukana. Pisteitä: 9/10

Tom & Melanie:

A really good voice, love the drums in the background, sure it will be an amazing live performance on the stage. Pisteitä: 7/10

Joona:

Tässä on paketti kasassa: ihastuttava ja eloisa solisti ja äitikin mukana!. Olen saamelaiskulttuurin kannattaja, tämä ilostuttaa. Joikhaaminen jää hitusen liikaa taustalle. Jää soimaan päähän, mutta tarvitsee useamman kuuntelukerran. Näkisin mahdollisuuksia finaaliin. Toivottavsti ensi vuonna saadaan mukaan saamenkielisiä kappaleita! Pisteitä: 9/10

Heidi:

Voivoi, kun se Ruotsi-juna meni jo. Sandra Dahlberg esitti saman kappaleen jo 11 vuotta sitten naapurissa. Silloin toimi, enää ei. Mahtaako olla joku Ruotsin karsinnoista rannalle jätetty – ja aiheesta – tyrkky? Ei Wieniin, ei puhettakaan. Pisteitä: 4/10

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tämä Soljun esittämä kappale sai raadiltamme 38 pistettä kuudestakymmenestä ja jakoi myös raatilaisten mielipiteitä. Tämän sunnuntain voittajaksi selvisi siis Solju kappaleella Hold Your Colors. Nähdäänkö tämä kappale myös edustamassa Suomea Wienissä? Seuraa jännittävää äänestystä tällä sivustolla. Huomenna maanantaina tarjolla lisää terävää arviointia.

 
EUROVIISUKLUBIN UMK 2015 –RAATI ESITTELYSSÄ
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
24.01.2015 11:42

Perinteiseen tapaan Euroviisuklubin raati laittaa vuoden UMK kappaleet paremmuusjärjestykseen. Raati muodostuu euroviisuklubilaisista, joukossa monet Euroviisut nähneitä konkareita, uudempia jäseniä ja edustus myös ulkomaisista jäsenistämme joita on jo 9 eri maasta. Alla löydät esittelyn raatilaisista.

Raatilaiset arvioivat kappaleita siitä näkökulmasta kenen pitäisi Suomea vuoden 2015 Euroviisuissa edustaa ja miksi. Raati käy läpi päivittäin kolme kappaletta ja ensimmäiset arviot voit lukea täältä sunnuntaina 25.1. Tämän jälkeen  raati arvioi päivittäin kolme kappaletta.

Taso Uuden Musiikin Kilpailussa 2015 on kova ja kysymys kuuluukin kenet raatimme lähettäisi Wieniin keväällä? Seuraa sivustoa ja jännittävää äänestystä.

 

UMK lähetyksiä voit seurata YLE TV 2 kanavalta: karsinta 1: 7.2. klo 21.00, karsinta 2: 14.2. klo 21.00, karsinta 3: 21.2. klo 21.00 ja finaali 28.2. klo 21.00. Kappaleet ja artistien esittelyt löydät myös www.yle.fi/umk sivustolta.

 


 
Euroviisuklubin UMK raati
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
20.01.2015 23:55

 

UMK 2015 osallistujat on julkaistu ja tämän vuoden kattaus on todella monipuolinen ja tasokas. Uuden Musiikin kilpailu on uudistunut hyvinkin siihen suuntaan mitä fanit viime kevään Euroviisuklubin järjestämässä kyselyssä kilpailulta halusivat. YLE on tehnyt hienoa työtä kilpailun kehittämisessä ja nyt alamme nauttimaan tuloksista.

Viime vuoden edustajamme sijoittui Euroviisuissa parhaiten sitten Lordin voiton. Krista vuotta aikaisemmin oli kaikkien fanien suosikki ja media rakasti häntä. Vuoden 2015 UMK tuo esille edustavan joukon uuden musiikin tekijöitä.. taitaapa joukossa olla vanhemmankin musiikin edustajia. Mutta tämän vuoden kilpailusta on helppo löytää oma suosikki ja ehkäpä sieltä löytyy se voittokappalekin jolla Euroviisut tuodaan taas Suomeen.

Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan kuka Suomea Wienissä edustaa keväällä. Mitä mieltä faniraatimme on kappaleista?

Perinteiseen tapaan Euroviisuklubin teräväsanainen raati laittaa vuoden 2015 UMK edustajat paremmuusjärjestykseen. Raadin esittely lauantaina 24.1. www.euroviisuklubi.fi sivulla ja tämän jälkeen päivittäin arvostellaan kolme kappaletta. Euroviisuklubin raati muodostuu Euroviisuklubin jäsenistöstä.

Lisätietoja UMK:sta löydät osoitteesta www.yle.fi/umk ja kappaleet voit ladata Spotifysta: UMK 2015. Vuoden 2015 UMK artistit ja kappaleet ovat tässä.

 
Rauhallista joulua
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
23.12.2014 00:46

Euroviisuklubin hallitus toivottaa kaikille rauhallista joulua ja Euroviisuista vuotta 2015.

 

 

 
Euroviisuklubin OGAE -uutiset 5/2014
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
19.12.2014 00:00

OGAE -uutiset 05/2014 voit lukea tästä.

 
Euroviisuliput Wieniin
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
11.12.2014 20:01

 

HUOM! Vuoden 2015 faniliput Wienin euroviisuihin on loppuunmyyty. Kysyntää oli paljon enemmän kuin lippuja saimme. Yksittäisiä lippuja voi yrittää saada www.eurovision.tv -sivuston kautta.

 

Euroviisuklubi sai vahvistuksen vuoden 2015 euroviisulippujen määrästä ja hinnasta. Hinta on 350 € / lippupaketti  + käsittelykulut ( sisältää molemmat semifinaaliliput, finaalilipun, sekä kolmet harjoitusliput ).

Lippuja voivat Euroviisuklubin kautta ostaa vain Euroviisuklubin jäsenet ja jäsenistä ne kenellä on OGAE ID –kortti olemassa tai tilattuna. Kaikki vuoden 2014 aikana lähetetyt ID korttikuvat on lähetetty eteenpäin korttien painamista varten. Uudet kortit ja kelpoisuutta osoittavat vuositarrat lähetetään jäsenille  maaliskuussa 2015 jäsenmaksujen maksamisen jälkeen.

Mikäli lipunostajia tulee enemmän kuin meidän kiintiö on, niin etusijalla lipunostossa ovat ne jotka ovat jo ennakkoon ilmoittautuneet.  Nyt on aika tilata lippupaketti.

Liput tilataan näin:

1) Lähetä sähköpostia puheenjohtajalle 19.12.2014 mennessä: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Huomaathan että tämä on sitova ilmoittautuminen.  Sähköpostissa pitää olla

- kaikkien lipunostajien nimi

- sähköpostiosoite

- sekä toive istuma- tai seisomapaikasta.

- Istumapaikkoja on vähemmän kuin viime vuonna: 20% kokonaislippumäärästä eli jos sinun ei ole välttämätöntä saada istumapaikkaa niin valitse seisomapaikka.

 

2) Tulet saamaan ilmoittamaasi sähköpostisoitteeseen vahvistuksen tilauksestasi. Myöhemmin,  saat henkilökohtaisen linkin lippupalveluun (käytä copy -paste toimintoa varmistaaksesi että linkki on oikein) mistä jokainen ostaa lippunsa. Saat lippupalvelusta vahvistuksen ostoksesta ja fyysiset liput postitetaan antamaasi osoitteeseen huhtikuussa. Liput ovat linkin kautta myynnissä 10.1.2015 asti. Eli sinun on tilattava ja maksettava liput tuohon päivämäärään mennessä. Jos päätät perua lippusi niin ilmoitathan siitä heti, jotta käyttämätön linkki saadaan jäsenelle joka lippupakettia ei ole saanut.

 

 
«AlkuunEdellinen12345678910SeuraavaLoppuun»

Sivu 6 / 55