Sponsorimme

Mainospalkki
Aina Mun Pitää!! Kitkeriä faneja?
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
21.05.2015 18:03
Pertti Kurikan Nimipäivien tie tämän vuoden Euroviisuissa katkesi siis tiistai-iltana. "Aina Mun Pitää" ei ollut fanisuosikki eikä myöskään Euroopan suosikki. Mutta, se että Pertti Kurikan Nimipäivät osallistuivat Euroviisuihin, oli jo sinänsä voitto sekä bändille, Suomelle että Euroviisuille. Tänä vuonna kilpailuun tuotiin uusi musiikkigenre ja PKN:n osallistuminen Euroviisuihin lisäsi kilpailun moninaisuutta ja omalta osaltaan he toteuttivat tämän vuoden slogania "Building Bridges". Biisi ei vain ollut hyvä.
Sillanrakentajina toimivat myös sadat suomalaiset euroviisufanit, vaikka kappale ei fanisuosikki ollutkaan niin fanit tukivat Pertti Kurikan Nimipäiviä koko matkan ajan. Tiistai-illan semifinaalissa nähtiin varmasti ennätysmäärä Suomen lippuja ja sekä suomalaiset että ulkomaalaiset fanit tukivat voimakkaasti bändin esitystä.
Itse areenalla olleena ja tunnelman kokeneena voinkin vain ihmetellä Suomen tärkeimmän sanomalehden kannanottoa fanikulttuuriin. Toimittaja Laura Friman kirjoitti Suomesta kotisohvaltaan ilmeisesti aamuyön tunteina kummallisen kannanoton euroviisufaniuteen ja koko kilpailuun.
Lauran mielestä Euroviisut ovat suurinta tuskaa mitä televisiosta voi tulla: "Olen ollut tämän viikon aika rasittava – mutta en sentään niin rasittava kuin Eurovision-laulukilpailu, joka on suunnilleen kamalinta, mitä televisiosta voi katsella." (HS 21.5.)
Toimittaja Frimanille voisin antaa neuvon että meillä Suomessa on nykyään useampi kuin yksi tv kanava ja kodissa kaukosäädin jos ei halua jotain tiettyä ohjelmaa katsoa. Sadoille tuhansille suomalaisille ei Euroviisut ihan samaa tuskaa ole koska vuodesta toiseen se on yksi katsotuimpia televisiolähetyksiä myös Suomessa.
Myös faneista Laura Frimanilla on erikoinen käsitys: "Pahempaa kuin itse kilpailu ovat vain sen fanit. Viisuhullut ovat harvinaisen kitkerää ja huumorintajutonta sakkia. He hehkuttavat kilpailun villiä, karnevalistista henkeä, mutta liberaalius on puhtaasti näennäistä: osallistujien irrottelu saa todellisuudessa tapahtua vain viisujengin rajaamalla, ahdistavan kapealla sektorilla." (HS 21.5.).
En usko että minkään muun harrastuksen fanit olisivat iloisempia, avoimempia ja suvaitsevaisempia kuin euroviisufanit ovat.  Omaa maata kannustetaan vaikkei kappaleesta pidetäkään, eri maiden fanit hyväksyvät jokaisen sellaisena kuin henkilö on riippumatta siitä minkälaisen kappaleen maa on lähettänyt, mitä uskontokuntaa henkilö edustaa tai minkälaiset mielipiteet hän esittää.
Euroviisuklubi tarjoaa mielellään Helsingin Sanomille ja Laura Frimanille ensi vuonna fanilippupaketin jotta meidän tärkein sanomalehti saa toimittajan paikanpäälle kertomaan tunnelmista ja siitä mitä euroviisufanitus on. Juttua ei tarvitse silloin kirjoittaa kotisohvalla.
Keskiviikkoiltana fanit kokoontuivat OGAE Internationalin järjestämiin bileisiin ja EuroFan Cafe olikin viimeistä paikkaa myöten täynnä. Fanit eri maista tapasivat toisiaan, kappaleita arvioitiin ja vertailtiin. Euroviisudisko jatkui pitkälle aamuyöhön ja tässä olisi ollut Helsingin Sanomille myös yksi hyvä paikka katsoa mitä Euroviisujen fanikulttuuri todellisuudessa on. Laura Frimanin sanoja lainaten, laajalla sektorilla fanit ovat liberaaleja, huumorintajuisia ja ei-kitkeriä. Yhtä paljon naurua ja positiivisuutta en vähään aikaa ole missään tapahtumassa kokenut. Onnea vielä kerran Pertti Kurikan Nimipäiville suorituksesta ja ensi kerralla vaan parempi kappale mukaan.
Jouni Pihkakorpi
puheenjohtaja
Euroviisuklubi OGAE Finland ry
 
Vienna Blog - Overheard..
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
20.05.2015 13:24

 

 

At Semifinal 1 Qualifiers Press Conference..

 

In responding to a question about her song qualifying, Elhaida Dani (Albania) said, "We came up in 3 days with 'I'm Alive'.." (Ross: ..and it's a job well-done too..)

 

When asked how she feels aout qualifying, Polina Gagarina (Russia) replied, "Like first time having (my) child..this is my second child.."

 

Polina responded to the predictable question of why she does not sing abot LGBT rights in Russia By saying, "My song is about love..it does not matter who you are..We are Building Bridges..". (Ross: "Building Bridges" is the theme of ESC 2015 for those not yet in the know..)

 

Maria Elena Kyriakou (Greece) was clearly proud that Greece qualified to the Grand Final and declared to the audience that "..Due to political and economic crisis Greece deserves a second chance..".

 

Elina Born and Stig Rästa (Estonia) had brought the Finnish flag together with the Estonian flag and explained that the two countries are closely connected by language, share the same national anthem, that Elina's own sister lives in Finland and that Stig is familiar with Pertti Kurikan Nimipäivät's (Finnish contestant) music already a few years now.

 

Bojana Stamenov (Serbia) was ecstatic about qualifying and said, "I love to talk..but you left me speechless..!".

 
Aina Mun Pitää!!
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
19.05.2015 16:38

Tänään lähes 200 suomalaista fania valmistautuu yhteen euroviisuviikon kohokohdista Wienissä. Suomalaiset ja Pertti Kurikan Nimipäivät ovat rakentamassa siltoja ja luomassa jotain uutta euroviisuihin. PKN on huomioitu mediassa laajasti ja myös paikallinen lehti kuvitti euroviisujen aloituksen Pertti Kurikan Nimipäivillä. Onnea iltaan PKN !! Jo nyt tämä on voitto euroviisuille, musiikille ja Euroopan monimuotoisuudelle.

 

 

 
Vienna Blog - Semifinal 1 Tonight
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
19.05.2015 12:06

TV audiences may expect a fabulous show tonight at Semifinal 1 of ESC 2015 - from the beautifully designed opening sequence by Conchita Wurst through the sexy-police number of Moldova and the classy power ballad of Russia and not forgetting Finland's own Pertti Kurikan Nimipäivät, all performed on the amazingly-constructed Eurovision stage.

 

Which ten countries will make it through to the Grand Final on Saturday? Last night the national juries had cast 50% of the vote towards this decision, and tonight tv audiences have the chance to cast the remaining 50% of the votes. Here in Vienna folks place Estonia as the winner of Semifinal 1 and a shoe-in to the Grand Final, but we will find out tonight..so tune in to YLE2 at 22:00.

 

 

 
Euroviisufanin matkassa Wienissä.
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
18.05.2015 16:53

Euroviisut näkyivät hyvin jo lentokentälle saavuttaessa. Ystävälliset vapaaehtoiset opastivat lentokentän euroviisuinfotiskillä kuinka parhaiten pääsee keskustaan ja mitä kulkuneuvoja kannattaa käyttää. Lentokenttäjuna CAT oli nopein ja kohtuuhintainen tapa matkustaa keskustaan, matka kesti 16 minuuttia ja hetkessä olimmekin Euroviisujen sydämessä Wienissä.
Lauantaina Wieniin saapui paljon suomalaisia euroviisufaneja ja kesäinen kaupunki toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi. Lauantai menikin Wienin ihmeitä katsellessa ja paikkoihin tutustuessa. Kaupunki on kaunis ja keskusta
historiaa täynnä. Ensimmäisenä päivänä söimme tietysti aidon Wieninleikkeen ja maineensa veroinen se oli.
Wienissä kätevä tapa liikkua on metro ja raitiovaunu. Viikon passi julkisiin liikennevälineisiin kannattaakin hankkia. Myös taksilla ajaminen on kohtuuhintaista ja taksit ovat luotettavia.
Euroviisut näkyvät kaupungissa hyvin ja fanit on otettu hyvin vastaan. Lauantaina kävimme tutustumassa EuroClubiin minne kaikilla oli vapaa pääsy ja faneja olikin saapunut paikalle paljon kaikkialta Euroopasta.
Sunnuntaina kävimme lunastamassa EurofanCafeeseen etukäteen ostetut rannekkeet ja kuulimme samalla että rannekkeet on loppuunmyyty ja vain yksittäisiä päivälippuja on saatavilla. Cafesta on myös mahdollista saada OGAE ID korttia näyttämällä lippuja saman illan EuroClubin tilaisuuksiin. Sunnuntaina liput kuitenkin menivät muutamassa minuutissa.
Avajaisseremonia ja punainen matto on yksi viisuviikon kohokohtia. Avajaiset järjestettiin kaupungin keskustassa raatihuoneen torilla. Faneja oli paikalla paljon ja suurella osalla oli mahdollisuus nähdä artistien saapuvan juhlaan. Punaisella matolla huomiota saivat erityisesti ennakkosuosikit Italia ja Ruotsi, mutta Pertti Kurikan Nimipäivät sai suurta huomiota myös. Heidän matka punaisella matolla kestikin lähes tunnin ja kaikilla tuntui olevan kysyttävää suomalaisilta punkkareilta. PKN:n vastaukset toimittajien kyselyihin olivat mutkattomia ja sitähän se meidän edustuskappaleemme on myös. Kerrotaan mikä mättää ja miten asiat voisivat olla. PKN todisti tällä esiintymisellään että he todella ovat sillanrakentajia kuten tämän vuoden slogan kuuluukin - Building Bridges

 

Sunnuntai-iltana oli OGAE Austria järjestänyt 20 vuotis juhlabileet Eurofan Cafeessa. Tilaisuuteen pääsivät kaikki sisään OGAE ID -kortilla ja faneja olikin paljon paikalla. Juhlissa esiintyi luonnollisesti Conchita ja muita euroviisutaivaan tähtiä OGAE Austrian 20v juhlavuoden kunniaksi OGAE Finland luovutti heille "tervetuloa 20+ klubiin" kunniakirjan. Euroviisuklubi OGAE Finlandhan on vanhin euroviisuharrastajien klubi ja koko toiminta on alkanut Suomesta ja levinnyt nyt jo 40 eri maahan. illlan aikana tavattiin paljon ystäviä ja euroviisufaneja kaikkialta Euroopasta. Ilta loppui vain kesken kuten kaikelle hyvälle käy:)
 
Vienba Blog - Overheard..
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
18.05.2015 14:30

At Sunday's press conference for Australia..

 

While asking which city Australia would choose to host ESC 2015 if Australia should win, the ORF journalist added, "Will it be London again?..because they won't make it with this song..". (Ross: ouch..bitchhay..)

 
Euroviisuklubin OGAE -uutiset 2/2015
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
17.05.2015 00:00

OGAE -uutiset 02/2015 voit lukea tästä.

 
Vienna Blog - Overheard
Kirjoittanut Ross Kamarul-Baharin   
16.05.2015 19:24

At Friday's stage rehearsal:

Pertti Kurikan Nimipäivät (Finland), complaining to somebody unknown in Finnish "I'm not listening..you can just blab away over there.."

 

At Friday's press conference for Elina Born & Stig Rästa (Estonia), when asked what they have seen in Vienna:

Host: What have you seen in Vienna?

Elina: I saw mountains..!!

Host: Mountains..in Vienna?!

Elina: *blink*

(Stig explained that they were also outside Vienna where the mountains were..)

 
«AlkuunEdellinen12345678910SeuraavaLoppuun»

Sivu 4 / 57