Sponsorimme

Mainospalkki
OGAE Song Contest 2012
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
02.10.2012 10:54

Tervetuloa mukaan OGAESC 2012 -kilpailun Suomen raatiin.

Kansainvälinen Ogae Song Contest järjestetään tänä vuonna jo 27. kertaa. Kilpailussa kisaavat keskenään eri maiden kansallisten euroviisuklubien valitsemat sävelmät (ilman euroviisuyhteyttä), jotka on esitettävä jollakin maan virallisista kielistä.

Laulukilpailun voitto on mennyt neljä kertaa Ranskaan ja Espanjaan. Neljään voittoon on yltänyt myös Iso-Britannia, joka on napannut ykkössijan peräti kolmesta edellisestä kilpailusta. Viime vuoden voittajaksi äänestettiin Adelen esittämä "Someone like you".

Suomi on osallistunut kilpailuun 25 kertaa. Paras sijoituksemme on vuodelta 1999, jolloin Marjorien tulkitsema "Täyttä Elämää" sijoittui komeasti toiseksi. Tänä vuonna Suomea edustaa Robin kappaleella ”Frontside Ollie”. Kilpailukappaleemme on tehnyt kolmikko Maki Kolehmainen, Jimi Constantine ja Sana Mustonen.

Briteissä pidettävässä OGAESC 2012 -kisassa kilpailee yhteensä 26 sävelmää, joista sinun on valittava oma Top-10 listasi. Eli annettava euroviisupisteet (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1) kymmenelle mielestäsi parhaalle kappaleelle. Omaa kappalettamme ei voi äänestää.

Lisätietoa kilpailukappaleista ja niiden esittäjistä löytyy osoitteesta http://www.uk.ogae.net/

Kappaleet voit kuunnella seuraavan linkin kautta:

http://euromaniacs.blogspot.com.es/2012/09/ogae-song-contest-2012-los-26-candidatos.html

Lähetä omat äänestyspisteesi sunnuntaihin 28.10. kello 24 mennessä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Miellyttäviä kuunteluhetkiä ja pirteää syksyä kaikille euroviisuklubilaisille.

-Martti "MuzaMaza" Heikkinen

klubikisakoordinaattori

Euroviisuklubi OGAE Finland

 
Euroviisuklubin OGAE -uutiset 3/2012
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
26.09.2012 00:00

OGAE -uutiset 03/2012 voit lukea tästä .

 
Second Chance Retro 1977 ja Guest Jury Hits -kilpailujen tulokset
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
19.09.2012 13:40
Lopulliset tulokset näistä kahdesta kilpailusta ovat ilmestyneet. Kyseessähän olivat siis Second Chance Retro 1977 ja Guest Jury Hits 1977 -kilpailut.
Second Chance Retro 1977 -kilpailuun osallistuimme Markku Blomqvistin kappaleella Liehuva Liekinvarsi. Eurooppalaiset äänestäjät olivat hyvin yksimielisiä antaessaan pisteitä Liehuvalle Liekinvarrelle. Blomqvist sai 37 pistettä ja sijoittui sijalle 10 eli viimeisiä olimme. Kilpailun voitti Ranska 275 pisteellä. Onnittelut Ranskalle:).
Guest Jury Hits -kisassa äänestettiin kappaleita joilla ei ollut kyseisenä vuonna viisukytköstä ja tässä kisassa ei Suomella siis edustajaa.
Molempien kisojen tulokset voit nähdä seuraavan linkin kautta:
http://www.sechuk.com/2ndChanceRETRO77RESULTS.htm
Tässä vielä miten me euroviisuklubilaiset annoimme pisteitä näissä kilpailuissa:
Retro Second Chance 1977:
 
1. Ranska 136 pistettä
2. Irlanti 110 pistettä
3. Iso-Britannia 110 pistettä
4. Sveitsi 105 pistettä
5. Belgia 97 pistettä
6. Portugali 93 pistettä
7. Alankomaat 93 pistettä
8. Ruotsi 70 pistettä
9. Norja 67 pistettä
GJH 1977:
 
1. Bosnia-Hertsegovina 118 pistettä
2. Serbia 117 pistettä
3. Israel 115 pistettä
4. Italia 112 pistettä
5. Espanja 101 pistettä
6. ROW 100 pistettä
7. Saksa 96 pistettä
8. Itävalta 95 pistettä
9. Kroatia 91 pistettä
10. Islanti 86 pistettä
11. Bulgaria 85 pistettä
12. Puola 85 pistettä
13. Makedonia 81 pistettä
14. Kreikka 80 pistettä
15. Turkki 78 pistettä
16. Slovenia 76 pistettä
17. Venäjä 61 pistettä
18. Malta 46 pistettä.
 
The Eurovision Cruise 2012 viikonlopun ohjelma
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
23.08.2012 14:44

Tässä Euroviisuristeilyn viikonlopun ohjelma Helsingissä. Muistathan varata myös paikkasi risteilyn jatkobileiden bussikuljetukseen Länsiterminaalista Mann´s Streetille lähettämällä sähköpostia: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Varaa siis Euroviisuille päivät: 30.8. - 2.9.

 
OGAE Second Chance Contest 2012
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
22.08.2012 22:22

OGAE -verkoston kilpailut jatkuvat. Tämän vuoden OGAE Second Chance Contest 2012 -kilpailun järjestää OGAE Rest of yhe Word, jonka puheenjohtaja on Etelä-Afrikasta, Islannin voitettua viime vuoden kilpailun.

Tähän kilpailuunhan OGAE –verkoston jäsenet lähettävät sen ”toiseksi parhaan” –kappaleen. Eli kappaleen joka oli kansallisissa karsinnoissa mukana mutta ei selvinnyt voittajaksi. Suomea kilpailussa edustaa Ville Eetvartin Lasikaupunki. Kappaleet voit kuunnella allaolevan linkin kautta ja anna pisteesi Euroviisupistein ( 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 ) ja lähetä ne viimeistään sunnuntaina 9.9. klo 24,00 mennessä klubikisakoordinaattorille Martti Heikkiselle osoitteeseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Äänestää voit siis seuraavia maita, et kuitenkaan Suomen kappaletta:
Irlanti
Kypros
Saksa
Belgia
Norja
Itävalta
Venäjä
Kreikka
Liettua
Portugal
Latvia
Ruotsi
Espanja
Islanti
Tanska
Viro
Suomi
Slovenia
Alankomaat
Ja kappaleet voit kuunnella seuraavan linkin kautta:
http://www.sechuk.com/Sech12-1.htm tai vaihtoehtoisesti täältä: https://vimeo.com/46960463

 
Euroviisuristeilyn ohjelma
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
10.08.2012 12:35

 
Herzlichen Dank Berlin
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
10.08.2012 12:06

 


Saksalaiset euroviisufanit järjestivät yhdessä OGAE Germanyn ja OGAE Finlandin kanssa euroviisuviikonlopun Berliinissä 3. - 5.8. Berliiniin saapui faneja saksalaisten lisäksi ainakin Sloveniasta, Englannista, Hollannista, Sveitsistä ja tietysti Suomesta. Tapaamisesta on tarkoitus tehdä perinne Berliiniin missä saksalaisten lisäksi on aina joku vieraileva Euroviisuklubi ja tämän perinteen aloitti OGAE Finland osallistumalla järjestelyihin. Suomalaisia faneja olikin paikalla vajaa 20.
Perjantai-ilta alkoi ZMF -klubilla joka on perustettu vanhaan itäsaksalaisen tehtaan kellaritiloihin. Paikka toi mieleen berliiniläiset underground paikat mistä Berliini on ollut aina tunnettu. Illan ohjelmassa oli euroviisukaraokea ja karaoke -isäntänä toimi KJ Ville Suomen Euroviisuklubista. Illan kohokohdista yksi oli kun ensimmäinen Euroviisuvoittaja Lys Assia avasi Berliinin Euroviisuviikonlopun.
Paikalla faneja kävi tervehtimässä myös Suomen Euroviisuedustaja Pernilla Karlsson. Ilta jatkui Euroviisudiskon tahdissa myöhään aamutunneille.
Lauantaina faneilla oli mahdollisuus osallistua opastettuun kiertokävelyyn Berliinissä. Opastetun kiertokävelyn tarjosivat euroviisuklubit.
Iltapäivällä oli myös mahdollisuus osallistua OGAE Second Change 2012 -kappaleiden katsomiseen ja äänestämiseen Sonntags -klubilla. Paikalla oli suomalaisia ja saksalaisia faneja. Mielenkiintoista oli vertailla kahden maan fanien äänestyskäyttäytymistä. Musiikkimaku erosikin aika paljon Suomen ja Saksan välillä paitsi voittajakappaleeksi molempien maiden fanit äänestivät saman kappaleen.
Lauantai huipentui sitten viikonlopun päätapahtumaan Blueroom Pfefferberg:ssä. Ilta alkoi saksalaisten fanien tekemällä Euroviisukonsertilla ja näistä esityksistä yleisö sai äänestää suosikkinsa. Nähtiinpä esitysten joukossa myös tulkinta Hanna Pakarisen Leave Me Alone -kappaleesta, tämä sai luonnollisesti suomalaisilta faneilta suuret suosionosoitukset.

Opastus lauantai-illan juhlapaikkaan oli merkitty kattavasti ja myös meitä suomalaisia lämmittävällä tavalla.

Leave me Alone by Berliner

Ilta jatkui Euroviisuartistien konsertilla. Konsertin aloitti Lys Assia esittämällä useita kappaleitaan. Yleisö arvosti suuresti Lys Assian paikalla oloa ja itse tähti oli myös täysillä mukana tapahtumassa. Lys Assia ilmoitti myös haastattelussa että hän aikoo jatkaa Euroviisutapahtumissa niin kauan kuin hänet vain paikalle kutsutaan ja voimat riittävät. Lys Assia onkin hyvä esimerkki artistista joka arvostaa fanejaan ja ymmärtää myös niiden merkityksen.


Ilta jatkui Suomen Saksan suurlähetystön lehdistöneuvoksen Leo Riskin astuessa lavalle. Suureksi Euroviisufaniksi itsekin tunnustautuva Leo Riski kiitteli OGAE Finlandia Saksan Euroviisujen aikaisesta toiminnasta ja avusta. Lys Assian esitys teki myös lehdistöneuvokseen suuren vaikutuksen. Puheensa lopuksi hän toivotti Pernilla Karlssonin tervetulleeksi lavalle.
Suomen suurlähetystön lehdistöneuvos Leo Riski

Pernilla Karlsson esitti "När jag blundar"  -kappaleensa lisäksi myös mm Sonja Aldénia. Pernilla otti yleisönsä hyvin ja yleisö ihastui Pernillaan. Hieman ihmetystä fanien keskuudessa herätti vain se miksei Pernillasta ole kuulunut Euroviisujen jälkeen mitään. Toivottavasti kuulemme Pernillaa myös lähitulevaisuudessa.


Ilta jatkui Ingrid Petersin musiikillisella iltulituksella. Peters edusti Saksaa Euroviisuissa vuonna 1986 ja vaikkei hänen oma kappaleensa ehkä olekaan jäänyt elämään euroviisujen ikivihreäksi niin lahjakas artisti esitti hienosti useita euroviisukappaleita ja  hänen shownsa oli kyllä yksi viikonlopun kohokohtia.


Illan juontajat saksalainen José ja suomalainen Iida hoitivat illan juonnot hienosti ja kuultiinpa Show Contestin yhteislauluosuudessa pätkä Ein Bisschen Frieden -kappaleesta suomeksi Iidan esittämänä.

Loppukiitokset ja kukat esiintyjille ja järjestäjille

Ilta jatkui Euroviisudiskon merkeissä missä levyjä soittivat DJ Ohrmeister ja Suomen oma DJ Werneri. Tanssilattialla nähtiin monta Loreenia ja Moja Stikla toimi myös berliiniläisellä tanssilattialla.
Sunnuntaina oli vielä jäljellä brunssi Sonntags -klubilla ja Euroviisuhenkinen tietokilpailu missä oli suomalais-kansainväliset joukkueet kisailemassa.
Viikonloppu oli onnistunut ja hyvä esimerkki fanien aktiivisuudesta luoda Euroviisutapahtumia myös ajankohtaan milloin Euroviisurintamalla on muuten hiljaista.
Kiitos kaikille osallistujille.


Jouni Pihkakorpi
puheenjohtaja
Euroviisuklubi OGAE Finland ry

 

 
Euroviisuklubin OGAE -uutiset 2/2012
Kirjoittanut Jouni Pihkakorpi   
17.07.2012 00:00

OGAE -uutiset 02/2012 voit lukea tästä .

 
«AlkuunEdellinen21222324252627282930SeuraavaLoppuun»

Sivu 21 / 48